Kurvanoha hotovy elaborat😄👍
26.11.2018 - 14:20:26
00
tiez pozeram ze si asi musim urobit strojarinu na STU aby som urobil dobru kavu :)
26.11.2018 - 14:22:18
00
Bez zrovnanie by som nezomlel! SD mletie vyzaduje ovela jemnejsie nastavenie mlynca ako OD (1.00 vs. 0.25), pri tychto kamenoch a danej kave na hranici skrtania.
26.11.2018 - 14:28:57
00
a to je dane tym mlyncekom ci cim? ja keby som nastavil na 0 co ma default mlyncek tak mi to namelie tak jemne ze to nepretlacim v Silvii, jedine velmi male mnozstvo
26.11.2018 - 14:32:06
00
Skor kamenmi a sposobom mletia. Neviem, ako melies, ci s nasypkou alebo jednorazove davky. Ale dostavame sa do velmi komplikovanej problematiky: podstatou dobreho mletia nie je prach, ale vhodna disperzia velkosti castic s istym podielom prachovych (40 um) a vacsim podielom vacsich castic (200 - 400 um), pripadne este dalsich, vid. obrazok.
Príloha:
particles.jpg
particles.jpg 25.75 KiB thumb_up0thumb_down

26.11.2018 - 14:51:06
00
Minuly tyzden som tiez robil vymenu kamenov na Eureka Olympus 75E. Mal som asi stastie lebo som nemusel podkladat nic, to osadenie kamenov na unasaci aj hore je take presne, ze netreba riesit stred vobec a na prvy sup fixku suchlo rovnomerne. Zato ked som menil kamene na MDF, tak tam som sa vytrapil, bolo treba viac iteracii a hlavne kvoli tomu ze vrchny kamen je na tom velkom zavite, ktory som omotal teflonovou paskou aby som zmensil volu a dali sa nastravovat aj medzipolohy. Na olympuse to bola brnkacka. Teraz mozem mliet na puder. Dal som original 75mm kamene z remont-u za 34.50.

Doplnujem linku na nejake howto...
https://www.home-barista.com/grinders/eureka-olympus-75e-burr-alignment-and-retention-t49385.html
26.11.2018 - 14:54:47
00
Ja som menil nielen kamene ale aj unasac, a este aj bol upravovany na sustruhu na tieto kamene. Staci hadzavost par stotin mm, a treba zrovnavat. Na OD mletie by to asi nevadilo, ale na SD ano.
26.11.2018 - 15:02:30
00
peterg napísal:
Skor kamenmi a sposobom mletia. Neviem, ako melies, ci s nasypkou alebo jednorazove davky. Ale dostavame sa do velmi komplikovanej problematiky: podstatou dobreho mletia nie je prach, ale vhodna disperzia velkosti castic s istym podielom prachovych (40 um) a vacsim podielom vacsich castic (200 - 400 um), pripadne este dalsich, vid. obrazok.
Príloha:
particles.jpg

mlyncek je default Rocky cize asi v nasypke. Zvacsa tam dam cca jednorazovu davku, nevazim zrnka ked ich tam davam. Ked uz mam malo v sacku tak to tam vysypem cele a vyjde na viac davok. Text dalej uz je mimo moje chapanie :)
26.11.2018 - 15:40:03
00
dodo043 objavil sa dalsi rocky
https://www.facebook.com/marketplace/item/253137495362906/
26.11.2018 - 22:14:03
00
Ad zmena kamenov: Podla nazoru jedneho znameho je tiez mozne, ze kamene su este nove, prilis agresivne, ostre a produkuju malo jemnych castic, preto musim mliet tak jemne (a este aj SD). Cas ukaze (ak vydrzim tak dlho). Zaujimalo by ma (luper, Ramon1, dannyH, ...), ci ste pozorovali zmenu v mleti po "zabehu" novych mlyncov. Lebo kamene, co som dal, by mali byt to najlepsie, co je dostupne na trhu 64mm, a zatial nic moc.
Este foto, ako vyzera namleta kava
Príloha:
DT burrs - pokus 1_02.jpg
DT burrs - pokus 1_02.jpg 781.68 KiB thumb_up0thumb_down

27.11.2018 - 00:19:19
00
Ja mám mletie stále konzistentné a nepoznám čo je to ladenie. :lol:
27.11.2018 - 07:22:50
00
Ako, úprimne verím že ťa to “ ladenie “ baví ... no popravde tuningovať “ žigulíka “ mi príde take nicotné . Ja som kúpil moje mlynce nič neladil , nemenil , nekalibroval a všetko v “ porádku , jak bandurky v rádku “ . U Mazzer mini elektronik som sa zmieril s jeho “limitmi “ a keď už som z neho vyrástol , kúpil jedno/ dve z toho naj čo je na trhu ... a ja som si myslel , že topky sú kamene “ Red Speed-y”
27.11.2018 - 07:40:10
00
Odpovede naozaj vyčerpávajúce, vlastne, čo som mal iné čakať ... asi preto mnohí baristi najprv zomelú x lbs. ryže, shitnej kavy alebo Grindz-u to seasoning the burrs ...
"Red Speed" je obchodný názov povrchovej úpravy TiN, nič nehovorí o geometrii kameňov ani o kvalite základného metriálu (wear resistance, tvrdosť, ...) a dá sa naniesť na akýkoľvek, aj shitny základ. Samozrejme, ak sa použije na kvalitný podklad, ešte viac zlepší jeho vlastnosti. V danom prípade si výrobca ale myslí, že je to zbytočné - "... After that treatment, the discs have a hardening of 63-65 HRC. We don’t offer any coatings (e.g. titanium, DLC) because tests have shown that the advantages (in terms of life time) are low, whereas the extra cost is very high ... The target lifetime of our steel grinding discs (64mm) is 1’000 – 1’500kg." Aj bez Red Speed. Ver tomu, že vedia, čo robia ...
27.11.2018 - 10:43:49
00
Ako som povedal , tuzingovať žigu je “ nicotná činnosť “ . Ak si spokojný bez cervenej farby , nenechaj sa rozhodiť .
27.11.2018 - 10:59:46
00
Ramon1 napísal:
Ako som povedal , tuzingovať žigu je “ nicotná činnosť “ . Ak si spokojný bez cervenej farby , nenechaj sa rozhodiť .
Vyhodím vytunovaného Žiguláka keď poráža Ferrori? :rofl: Aj bez červenej farby ...
27.11.2018 - 11:43:51
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up