dodo043 napísal:
luper áno máš pravdu kupoval som to ako jazdenku.

Za 29€ https://www.pressicko.sk/mlecie-kamene/mlecie-kamene-pre-eureka-mignon/
Nehľadal som, tak pozri aj inde, možno budú aj za menej. ;)
05.01.2020 - 19:45:39
00
peterg napísal:
Ramon1, s odstupom času, ako funguje E37SD a vyfukovanie? OK, či robí statiku? Používaš RDT? Pozdieľaj nejaké zákulisné info ...

Ramon1 napísal:
Kava ide ako lusk a nemusím tu sa jbať dva dni s rozhľadenými kameňmi a vysypať 200 gramov kavy do odpadu ... a žrať Lexaurin z nervov že mi to nejde ako si predstavujem .

... ešte raz a pozorne čítať prosím ... ;)
05.01.2020 - 19:45:40
00
peterg napísal:
... ešte tak prečítať komplet všetky otázky ... ;)

... a aj odpovede, veď som Ti odpovedal smajlíkom :shake: :D
05.01.2020 - 19:50:07
00
Prepáč, prehliadol som ...
05.01.2020 - 19:56:05
02
peterg Si nejaký rozladený obdobne ako Dodove kamene 😂 ... reagoval som svojim lexaurinovym prispevkom nie na tvoju otázku , ale na dodov príspevok ohľadom kameňov ..,
05.01.2020 - 19:57:17
00
luper máš pravdu nieje to veľká polozka. Síce som to už dostal pod kontrolou len škoda kavy a mojich nervov.
05.01.2020 - 20:00:30
00
E37sd je super mašina , no nie je to všeliek ... treba si uvedomiť že kava podlieha vplyvom prostredia. Teda rano je iná ako na obed a večer. Musiš mletie mierne tak či tak doladovať. Nedá sa ako si mnohí predstavujú , že každe mletie pridám inu sortu kávy a vo vysledku extrakcie bez úpravy hrúbky mletia ti vypadne super kafíčko. Treba dať jednu sortu , nastaviť , odladiť a potom už len minimálne upravy. A ide to super... naopak som trošku najbaný z tej mojej sady káv Vianočnej edicie od 19grams coffee, kde je značne množstvo zŕn presušených a extrakcie su aj napriek doladovaniu na Ceade na pi.cu . Naopak Darkwoods SnowStone po doladení ide temer bez zasahu , a netreba ani striekať vodu... ak vsak odladiš mletie so zvlhčením , musiš potom vlhčiť stale, no nie je to potrebne. Moj stroj nevytvara až takú statickú elektrinu , aby to bola podmienka uspešneho zvladnutia mletia . A taktiež nie je až tak jedno , či kavu nasypeš do roztočených kameňov , alebo do stojacieho mlynca ... zvoľ si postup, vylaď mletie , kvalitná a čerstva káva je podmienkou a potom ti Ceado E37SD dožičí potešenie
05.01.2020 - 20:30:22
00
Zaujíma ma to skôr všeobecne, než konkrétne Ceado ... aký je rozdiel, keď nasypeš najprv, resp. keď sypeš do rozbehnutého mlynca?
05.01.2020 - 20:39:42
00
Konkrétne ušetríš aj 20% kavy ... mám ešte malo odmleteho na konkrétnom stroji . No veľké zrno do zastaveneho mlyncu sa dostáva bez tlaku zavážia alebo tlaku “ hornej “ kavy medzi kamene ťažšie a preto ma to tendenciu k nehomogennemu mletiu ... kanalikovanie a underextractions sú častejšie , no hlavne som to pozoroval keď som menil malé zrno napr.etiopiu za veľkú fazulu z Nikaragui . Vzhľadom na malé balenia Vianočnej edície z 19 grams klesala možnosť precíteného doladenia . Preto teraz meliem tieto zostávajúce limitky podľa veľkosti zrna a výsledky sú konzistentnejsie .
05.01.2020 - 21:17:02
00
peterg napísal:
Zaujíma ma to skôr všeobecne, než konkrétne Ceado ... aký je rozdiel, keď nasypeš najprv, resp. keď sypeš do rozbehnutého mlynca?


Ak mozem prispiet - bol som prekvapeny, aky to bol rozdiel - 18g do zastaveneho prazdneho mlynca, alebo namliet 18g zo zasobnika. Mozem potvrdit Ramon1-ove skusenosti, ze ta konzistencia je horsia pri SD mleti. Bol som z toho chvilu na nervy, ale skusil som len jednu sortu a doladil, ale aj tak ta konzistencia je ina(horsia?) pri SD. (CeadoE37S - ako luper - bez vodotrysku)
06.01.2020 - 15:20:41
00
Coby nie, kazdy prispevok k veci je zaujimavy. ;)
Nie, nie, taka nebola otazka. To, co pises, je znama vec, ze mletie z nasypky a mletie SD je velky rozdiel (kava v nasypke robi tlak a prisun kavy ku kamenom, pri SD volne poskakuju zrna, je potrebne ine nastavenie hrubky - ovela jemnejsie).
Ja som sa pytal cisto na SD mletie, rozdiel medzi nasypanim kavy do prazdneho zastaveneho mlynca (a potom zapnut) vs. do prazdneho uz beziaceho mlynca. Bez pouzitia nasypky s kavou.
06.01.2020 - 18:57:47
00
peterg napísal:
Zaujíma ma to skôr všeobecne, než konkrétne Ceado ... aký je rozdiel, keď nasypeš najprv, resp. keď sypeš do rozbehnutého mlynca?

:^) myslím, že zase si nedostal odpoveď :D a ja to neviem posùdiť, lebo ja sypem na stojáka. ;)
06.01.2020 - 19:01:20
00
Na stojáka do stojáka? Lebo na stojáka ja čúram ... :)


Naposledy upravil peterg dňa 06.01.2020 - 19:10:13, celkovo upravené 1 krát.

06.01.2020 - 19:07:21
00
A zodpovedal som aspoň ja tvoju otázku správne ? Bo presne si nezadefinoval “ čo si predstavuje taký vojín Kefalin pod pojmom ´ rozdiel ‘ “ ... rozdiel konzistencie mletia , rýchlosti mletia , kvalitu a repeticiu extrakcie , rozdiel v vzniku statickej energie , množstvo kavy čo ostane v mlynci, či čo ...

luper Aj ja to mám radšej na stojaka ako v leže či sede 😂 ... ale to bude asi tým , že som skôr aktívny a preberám iniciatívu 🐇

peterg myslel som a som presvedčený že aj valna väčšina tu prítomných kávop.ičov, že sa zaujímaš o konkrétny Ceado E37SD ... nakoľko ako si sám konštatoval , ostane rozdiely sú ti známe / treba zjemniť mletie pri SD / ... poznaš to porekadlo i vlastnej matke 🧐 ?


Naposledy upravil Ramon1 dňa 06.01.2020 - 19:12:48, celkovo upravené 1 krát.

06.01.2020 - 19:08:09
00
Nezodpovedal velmi. Posudit a popisat rozdiely necham na Tebe, v ktorejkolvek oblasti, ktoru si spozoroval. Ja tak nemeliem, tak sa nemozem pytat konkretnejsie. ;)

Ramon1, aj E37SD, aj E37S, kto na takom melie. Od Teba cakam skusenosti s E37SD, pravdaze. :)


Naposledy upravil peterg dňa 06.01.2020 - 19:15:24, celkovo upravené 1 krát.

06.01.2020 - 19:12:27
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up