pomáhajú na tŕpnutie aj takéto gripy:

http://www.kupkolo.cz/gripy-ergon-gp3-l-biokork_z92158/

alebo je to len ďalší marketingový ťah?
08.08.2012 - 18:10:47
00
to je dan za vymozenost zvanu trolejbus :) , ale tiez si myslim ze je to sirkou riaditok kedze na cestaku mam 40-42cm a na horaku az 58cm potom z toho vyplyva aj ina geometria resp posed ....samoska ked sa ide dlho v jednej polohe to nemoze robit dobrotu nikdy preto mam take podvedome reakcie ze si prechytim riaditka budto k predstavcu alebo dole ale to si skor setrim na spicu :)
08.08.2012 - 18:13:32
00
Na trpnutie rúk majú velký vplyv rukavice. Ja mám dosť hrubé prsty takže rukavice som hladal asi 2mesiace.Konečne som našiel vo Velosprinte, ktoré ako tak sedeli s tým,že ešte trochu povolia. No kua nepovolili! Na poslednom výjazde som ich zhodil a išiel som bez nich a pohoda.
08.08.2012 - 18:28:17
00
ja pouzivam najvyssiu radu od Specialized BGcka...a bojim sa prejst na Pearl od Matta,ktore som kupil pre cirka mesiac dozadu :D...
mna jedine co boli z bajkovania je slacha na pravej nohe pod kolenom...

Naposledy upravil canopus dňa 08.08.2012 - 18:35:14, celkovo upravené 1 krát.

08.08.2012 - 18:30:09
00
ja vam poradim kupte si skuter to je teraz moderne a tam vas nic nebude boliet,pre pana jana vsak to je sport a tam to musi boliet :x
inak mna obcas tiez bolel chrbat aj ruky niekedy na cestaku ale preslo to
08.08.2012 - 18:32:11
00
No, dnes ma ten chrbat (hlavne vlavo) uz aj celkom slusne palil a pichal (najprv som myslel, ze som sa niekde valal v bodliakoch...), tak som bol 95km s tym, ze si dam par dni pokoj.

Mne zvykli na Favorite trpnut na lavej ruke prstennik s malickom (co je zajimave, ze presne na tom istom mieste to robilo na Favorite aj otcovi :D), pripadne na oboch (podla drzania) sval na palci.

Ale ruky su uz teraz v pohode, taktiez striedam polohy.

Bez rukavic je to pre mna trochu utrpenie, ked ich doma zabudnem :)
Zajtra si idem po nove, lebo tieto Skodovkove su mi uz male (asi sa zbehli :)).

Skor co ma viac stve je (no, listok z trenirok v ritnej diere, to ma dokaze statocne nabudit :D) to, ze sa mi zacina zdat, ze mi srdce nestiha... :(
Na bicykli je to vsetko v pohode, ale pri behu nejak vladzem menej a menej, takisto ani klikov uz nespravim vela, lebo pri 15. sa mi nejak zacne vsetko divne dokrvovat a srdce ma ohromny tlak aj tep. A treningom to nie je, proste po 20. uz som skoro mrtvy.
08.08.2012 - 20:22:56
00
Ako je to u cesťákov s veľkosťou rámu? Minule som len tak pre zaujímavosť vyskúšal malé S-ko, tuším to bola 48 a na mieste sa mi sedelo dobre, pri úchope za páky som bol natiahnutý tak akurát. Pre porovnanie 56-tka mi už pripadala byť veľká. Pritom horské vozím M-ka a tiež mi vyhovujú. Tak som teraz z toho voľáky zmätený. Alebo sa to pri jazde javí inak? Meriam 176-178cm, podľa dennej hodiny.
08.08.2012 - 20:52:39
00
52ku skus,tak kazdy ram je iny mam 182 a vozim 54,zalezi od pomeru dlzky noh vs dlzka trupu
08.08.2012 - 20:58:50
00
...pre pana jana vsak to je sport a tam to musi boliet :x

preco by malo nieco pri sporte boliet??
08.08.2012 - 21:15:54
00
2tomas men : noo pekny postreh toto som zazival aj ja po velmi dlhej dobe v posilke samozrejme ze som uz aktivne bajkoval , proste po par pritahoch na hrazde som bol hotovy v hlave mi hucalo nebol som schopny dalsej serie , ono sa to aspon v mojom pripade dost bilo zo zaciatku , teraz je to uz lepsie ked som zacal pridavat zataz pomaly a zabudol som kolko a aku vahu som pred skoncenim s posilkou dvyhal :) ale priznam sa ja uz som prerobeny takze nejake velke vahy u mna nehrozia totiz to svalove vlakna si zvykli robit lahko a dlho ....
08.08.2012 - 21:22:13
00
Tak tak, nieco podobne mam aj ja.
Ako popisujem, hlavne pri behu. Tam az ma normalne zacina pichat v pazi, jak pri infarkte, a to teda nie su ziadne stovky kilometrov zavratnou rychlostou, nedokazem obehnut ani mestsku cast (nemyslim cely obvod). Zaujimave je, ze ked bezim pre nieco ine, nie kvoli tomu aby som behal, tak to nie je az take ostre. Ale po case to tiez vzdy pride.

Ano, pri klikoch mi vsetko busi v hlave a hrudi. Asi si zakupim tlakomer, pretoze u doktora pri poslednej prehliadke som opakovane mal strasne vysoky tlak a uz ma strasil vsetkym moznym, tak ked som si tyzden meraval, tak som to zo zasady zaokruhloval nadol, aby z toho nieco nebolo.
Pri minimalnej zatazi si srdce ani necitim.

Za to brusaky som uz prestal robit, pretoze pri 50ke som nepocitoval ani nejaku minimalnu unavu, a tak ma to prestalo bavit.
08.08.2012 - 21:35:39
00
noo skor som myslel kratkodobu zataz z vacsou hmotnostou ale beh by mal byt ok nie ? to je predsa vytrvalostny sport .... ak si z behom zacal povedzme po pol roku tak si samozrejme nedas hned plnu porciu ale pekne pomalicky zvysovat zataz , ak to bude problem tak je niekde chyba , moze to byt iba svalova disbalancia cize nieco mas dost silne nieco uplne slabe ale ak budu probelmy pretrvavat netlac na pilu a porad sa z lekarom s tym ze zijes aktivne teda sa k tomu musi postavit inak (hladanie diagnozy )ako by obeznom cloveku ....

ono aby sme boli aj on topic: tak ako angel uz mas za sebou prvu 200vku na cestaku ??
08.08.2012 - 21:42:08
00
No ide o to, ze ja neubehnem skoro nic!
A zvysovat to nejak nejde... Nohy si myslim, ze mam dost silne.
U obezite u mna zrejme nemozno hovorit, kedze mam pri 186cm +- 73kg.
Ani obuvou to nebude, kedze obuvam vojenske bezecke Asicsy, podla ceny ich povazujem za dobre - v civilnom obchode som ich videl za 130€. Uz mam stvrte take (ono niektore som pouzival na futbal atd.), a je to moja najoblubenejsia obuv, najlepsie sa to vyuziva pri rychlom zjazde schodov. :D

A uz by sa s tym asi patrilo skoncit v tejto teme :)
08.08.2012 - 21:56:34
00
vitaj do klubu. :y: :handshake: A neboj bratu, to sa spraví. :nod: Porovnávať fulla s cesťákom je asi ako porovnávať ťažného koňa s plnokrvníkom.

Júúj, opatrne s týmito porovnaniami, sú ľudia ktorí to ťažko predýchavajú ;) .

No a k tým prevodom : Ja som jazdil 50/34 a s kazetou 11/25. Nedávno som menil rám a keďže na "novom" ráme je PressFit stred, menil som aj kľuky. No a samozrejme som hneď predavačovi povedal že nech mi objedná kľuky 52/39, že čo budem trocháriť. Ale ejha......trochu som pozabudol že jazdím vo Vysokých Tatrách a okolí a že sú tu kopce. Tam, kde som s kľukami 50/34 mal v kopci ešte nejakú rezervu, tak tam sa dnes s kľukami 52/39 driapem už na začiatku kopca s najľahším prevodom :D . Počas prvej jazdy som dokonca len o vlások unikol tomu že som to v kopci takmer neutiahol a takmer som musel zosadnúť :sweat: .Ale má to tú výhodu, že si hneď pod kopcom preradím na tie ľahšie prevody a potom sa viacmenej rovnakou intenzitou vyšplhám až na vrchol bez toho že by som musel ešte preraďovať v kopci.
09.08.2012 - 08:56:06
00
bolest je udajne znak toho, ze nieco robime zle - posed, techika a pod. Takze by sa mala hladat pricina, inac by to mohlo viest k poskodeniu zdravia.
Ja som vcera dal tu 150-ku (TdV) a chrbat uz ebolel. Striedal som polohy a mali sme dost prestavok. Skor prdel, no podla BG by som mal mat sirku sedla 145mm a teraz tam mam 131. Na Fulle vymena pomohla.
09.08.2012 - 09:16:25
00
keyboard_arrow_up