ake mate skusenosti s lekarmi v Bratislave? chcel by som vediet najma ci si oplati priplatit napr. niekde na sukromnej klinike. alebo vam postacuju aj obycajny statny.
pretoze ma momentalne trapia nejake bolesti brucha resp. pravdepodobne asi slepe crevo,(neviem niesom doktor opravujem PC) a teda bol som u svojej vseobecnej lekarky a ta ma poslala za chirurgom. ten mi dal jednodnovu dietu a nech pridem druhy den na kontrolu. no akurat ze ono ma to neboli v kuse ale len obcas pocas dna ma to zaboli. a teda ked mi ohmatal brucho jeden aj druhy den tak mna samozrejme v ten moment nikde nic nebolelo a pripadal som si tam ako nejaky simulant. fakt nevyhladavam lekarov, az ked je naozaj zle az vtedy idem k lekarovi.. co je aj tento pripad. pan chirurg mi len dal vymenny listok ze ked sa to nahle zhorsi mam hned vyhladat pomoc vo fakultnej nemocnici. a teda situacia taka ze stale ma to pocas dna pobolieva. aj po dvoch dnoch diety. no co uz.
a este aby som nezabudol nechcem odvas ziadne rady ako na slepe crevo to nie samozrejme!! len ci by ste dali nejaky typ akych mate lekarov vy ci dobrych alebo zlych ci sukromnych alebo statnych.. najma tu v BA dakujem
25.03.2015 - 14:51:52
00
niekolko rokov ziadneho :) detsky ma uz nemoze evidovat a inde som sa este nebol roky prehlasit :D ale asi by som sa mal, ked uz platim tolko na zdravotnom...
25.03.2015 - 15:33:49
00
poviem ti zo skusenosti kamosa.mal tiez problem s bruchom.skusal aj sukromneho.chodil hore dole po vysetreniach.nakoniec mu diagnostikovali alergiu a autoimunitne ochorenie.ak ta boli dlhsie a stale,tak tlac na doktorov nech zistia pricinu.mozes ist aj inemu odbornemu.kazdopadne nejake sono,CT,popripade aj ta hadica do krku :-)
25.03.2015 - 17:01:35
00
nemate v rodine problemy so zlcnikom? ten sa tiez neozyva vzdy. treba pobehat doktorov verim ze sa najde jeden sikovny ktory spravne urci diagnozu ;) drzim palce
25.03.2015 - 18:00:09
00
tak dnes druha kontrola v podstate to citim stale tak isto hoci uz jem treti den iba suchare caj a slepaci vyvar na obed. tak pondelok ma zavolal na odber, tak uvidim co bude dalej.
26.03.2015 - 13:56:09
00
tie odbery ti mali DOFRASA zobrat okamzite!!!!!! banda tupcov zdegenerovana, celkovy skrining alebo ked sa boji budgetu chudacik tak aspon ALT,AST,bilirubin,GMT,kys,mocova,kreatinin+SONO,vytery...otazka par sekund
a to tu par "lekarov" mame aj na fore, darmo uz davno tvrdim,ze biologovia+mikrobiologovia Ing.RNDr apod vedia viacej ako podaktori Mudrovia
potvrdzuje to aj odovzdavanie Nobelovych cien
ked mam 3om primarom vysvetlovat ako sa ma liecit ta a ta choroba,tak len pozeraju na mna ako keby o tom 1x poculi
26.03.2015 - 15:16:14
00
No mna boli brucho s mensimi prestavkami uz 4 rok,uz som bol u 3 gastroenterologov,kazdy mi pichne hadicu,povie mi co nemam a co mam jest a hotovo.Brucho boli stale.Ked im poviem ze co rontgen,alebo CT,povedia ze naco,to bude asi psychicke.No jasne,zobudim sa v noci na bolest brucha a je to "psychika,ze".
20.04.2015 - 09:23:05
00
No problem. Či ty si myslíš, že v noci telo nepociťuje stres?
20.04.2015 - 10:07:47
00
Mám kamoša, ktorý svoj zdravotný stav konzultuje výhradne s ľuďmi s titulom MVDr. :lol:
20.04.2015 - 11:41:41
00
No problem. Či ty si myslíš, že v noci telo nepociťuje stres?

No to neviem,zatial mi to nikto nevysvetlil.
20.04.2015 - 13:31:06
00
tak ja som bol na krv a pred tyzdnom aj na sonografiu a pani doktorka povedala ze brucho mam ukazkove. a krv bola tiez dobra podla chirurga. je pravda ze ma to uz neboli tak casto skoro vobec, ale raz za cas sa to ozve.
20.04.2015 - 15:44:51
00
Neboj sa, máš istotu, že na patológii ti povedia, na čo ťa liečili a čo ti v skutočnosti bolo...
20.04.2015 - 23:01:22
00
Talbot daj si spravit LTT testy na parazity a CD57ku, ak chces vediet viac,pis do PM
25.04.2015 - 11:41:44
00
Liecit uz nie je spolocenska povinnost, ale business.
Z pacientov sa stavaju klienti a zaujem nie je liecit, ale vytvorit co najvacsi zisk. Ci uz pre seba ako sukromnika alebo zdravotnicke zariadenie.
Male problemy jedinca nie su v zaujme lekarov, iba ak by sluzili ako podklad k budovaniu karirery alebo akademickeho titulu.

Bolesti brucha su velmi dobrou nazornou ukazkou systemu zdravotnictva a (ne)fungovania systemu, pristupu k "pacientom".

Vychadzajme zo situacie, ktoru opisal petrik:
Uz niekolko rokov sa objavuju bolesti brucha, so striedavou intenzitou, niekedy vymiznu uplne. Dajme tomu, teraz sa objavia znovu.

Keby si mal bolesti brucha spojene s hnackou a zavolas sanitku, neposlu ti ju. Operator ti poradi domace liecenie a dietu. Odist z domu nedokazes, lebo kazdych 30 minut sedis na zachode a tak mozes byt rad, ked po dvoch hodinach pride k tebe lekar. Hnacka moze byt infekcneho povodu a nebudu riskovat docasne vyradenie sanitky z prevadzky. Kym by zohnali infekcnu sanitku, bud sa vyseries z podoby alebo ta to prejde...

Dalej predpokladajme, ze mas bolesti brucha bez hnacky a bude ti poskytnute lekarske osetrenie.
V prvom rade poziadaju o chirurgicke konzilium, aby sa vylucila Nahla Prihoda Brusna. Moze sa stat aj to, ze co bolo doteraz chronicke sa zmeni na akutne.
Chronicke zalezitosti nebude dovod riesit. Co roky bolieva, aj teraz prejde. Okrem toho, kapacity treba rezervovat na nahlejsie pripady (urazy), ktore maju prednost.
Avsak akutny stav este nie je zarukou okamzitej odbornej starostlivosti ani vo svete celebrit. Napriklad nebohy p. Bednarik a stastlivec Rudy Rudi su dobrymi prikladmi.

Co teda s chronickymi bolestami brucha?
Poslu ta (alebo nie) ku gastroenterologovi.
V najlepsom pripade s Vymennym Listkom. Ked bez, tak platis.
Bol si objednany? Ked nie, tak platis.
Necakaj od gastroenterologa, ze ta vylieci, alebo ti poradi. Ulohou gastroenterologa je zasunut hadicu do niektoreho otvoru, alebo relaxovat a pocuvat klasicku hudbu pocas pracovneho casu.
Tento vykon mu uhradza poistovna, je v jeho financnom zaujme aby takychto vykonov vykonal co najviac. Poctom GFS vykazuje svoju cinnost a tvori zisk.

Moj osobny nazor na Ministrestvo zdravotnictva a zdravotne poistovne som uz davno napisal, odkaz v profile v riadku web. Odvtedy sa neudialo nic, akurat ze dalsi necinny clovek si moze napisat do zivotopisu, ze "vykonaval" funkciu ministra. Koho zaujima v otrokarskej spolocnosti, ze cloveka v produktivnom veku boli brucho???

Vacsinu z vas mozno bude zaujimat postup u ineho specialistu. Npariklad: obvodny lekar vam vypise vymenny listok na vysetrenie u ortopeda. Ten vyda nalez s odporucanim na opakovanu infuznu terapiu. Tak vyhladate ambulantny stacionar, ktory denne budete navstevovat za tymto ucelom.
Ked si myslite, ze na zacatie liecby bude stacit nalez a nariadena liecba od ortopeda, ste na velkom omyle! Ved aj ambulatny stacionar je zalozeny na zisku za co najmensiu namahu. Tak budete musiet zaplatit (okrem infuzneho roztoku a vykonu, co je 5 az 15 EUR/den) aj za "predinfuzne vysetrenie" najmenej 20 EUR. Budete oslobodeni od tohto poplatku iba v pripade, ze mate vymenny listok, nie od ortopeda, ale od obvodnej lekarky!
Viete v com spociva "predinfuzne vysetrenie" ? Lekar ambulantneho stacoinara prepise (Ctrl+C a Ctrl+V) nalez od odborneho lekara (v uvadzanom priklade od ortopeda) do vlastnej zdravotnej dokumantacie. Tento prepis sa mu potom uhradza ako vykon vystrenia.

Dalsim paradoxom v poskytovani lekarskej starostlivosti je odbor gynekologia-porodnictvo. Rodicka vyjadruje dakovanie (v nejakej forme) porodnikovi za odvedeny porod. Pritom takato zena:

- Vo fakultnych nemocniciach je objektom studia
- Privadza na svet novy zivot
- Darovanim placenty prispieva na vedecke a farmakologicke ucely nevycislitelnou hodnotou.
Takze koniec koncov to podakovanie by malo patrit jej...
27.04.2015 - 22:14:23
07
Zabudol si napísať to najdôležitejšie - lekár má pacienta liečiť a nie vyliečiť! Lebo vyliečený pacient už doktorovi ani farmakopriemyslu peniaze neprinesie...
28.04.2015 - 00:02:58
01
keyboard_arrow_up