Kde sú tie časy, keď nám tréneri doporučovali biftek s vajcom ako tú správnu stravu pre cyklistov...
Teraz je hitom slepačia polievka s rezancami.
17.12.2009 - 19:53:23
00
Za 2,5ejra kúpiš nie 50g ale 1kg škvarkov. Výživná hodnota, skladovanie, životnosť to isté. A škvarky sú bez glutamanov a iných bordelov.
Čokoláda je fajn, ale pri výnimočne dlhých výletoch (maratóny, viac denné akcie...) škvarky, klobáse, saláme potešia.
17.12.2009 - 20:14:34
00
suhlasim, pri 2 tyzdnovom vylete tiez najlepsie idu masove speciality a salam herkules (a rovnake chute maju aj himalajisti)...ale pisat na stranke susene maso...vrcholovi sportovci? To tazko... alebo pred 30timi rokmi. Fuu, a na ten biftek som dostal chut, hlavne ked jem stravu bez E-ciek (a je to riadna otrava).
17.12.2009 - 21:10:36
00
kvoli čomu ješ stravu bez E nejaké zdravotné problemy? pýtam sa nerozumiem ,*****
17.12.2009 - 21:13:19
00
-Jožko, čo nám dáva hus?
-oškvarky
-a ešte?
-oškvarky
-ale Jožko, čím sa prikrývaš v postieľke?
-perinou
-a čo je v perinke?
-perie
-no vidíš, tak čo nám dáva hus?
-oškvarky...
17.12.2009 - 21:13:58
00
... hlavne ked jem stravu bez E-ciek (a je to riadna otrava).

nekecas? ani chlieb nie? ani vitaminy?

napr.
E 300 (0-) Kyselina askorbová - vitamín C, prír., gen-tech.,
17.12.2009 - 21:18:47
00
Pozrel som si tú stránku - dať 2,82 E za 50 g sušeného mäsa, ktoré si vezmem do vrecka na tréning alebo maratón?
To ma o kúsok lacnejšie vyjde Power Bar tyčinka, rovnako veľká. A je to odskúšaný "vyprošťovák", ktorý zaberá 5-10 minút po zjedení.
Najlepší kaleráb bol, že sú najzdravšie... to by si mal pozrieť Bukovský.
Nie som síce vegetarián, ale ani si nemyslím, že človek je výhradne mäsožravec a že bez poriadneho šnicľa nemôže byť dobrý obed.
17.12.2009 - 21:21:59
00
Fakty o éčkach:
Po nakrúcaní na Širokej veže som navštívil chatára na Zbojníckej chate. Oheň z petrolejovej lampy presvetľoval poháre s červeným vínom a prebúdzal dávne spomienky od spoločných vynášok večernou dolinou až po jarné lyžovačky na Svišťáku. O polnoci sa na rad dostali vážne témy. Od kalamity a vízie nových Tatier sme prešli až k zmenám v spoločnosti. Po jej kritike si chatár vzdychne: "Veď už ani tie hovná nie sú, ako bývali."

Na môj udivený pohľad naštvato odpovedá: "Keď sa vonku latrína naplnila, posypal som jej obsah biologickým prípravkom, ktorý za dva mesiace tú kopu rozložil. Posledné roky však to isté množstvo trvá dva razy toľko!!!"

Pamätám si, ako sme spolu tieto záchody stavali. Jeden turisti používali a druhý bol zamknutý, lebo sa jeho obsah práve rozkladal. Po naplnení sa ich úloha vymenila.

Chatár pokračuje: "Pamätáš na chlieb zo Smokoveckej pekárne? Ten vydržal mäkký len pár dní. Otvorené mlieko skyslo za deň. A dnes?"

Pomaly mi začína dochádzať, kam mieri. Potravinársky biznis so svojimi rozvinutými technológiami spracovania a konzervovania nás prepcháva podozrivými E - čkami, aby si zabezpečil čo najvyššiu trvanlivosť výrobku. A E-čka si taktiež prerazia cestu do každodenného produktu nášho ľudského tela. Pri týchto úvahách som podvedome prestal žuť večne mäkkú bábovku, ktorú som na chatu priniesol z hypermarketu Lidl, rozmýšľajúc nad tým, či vôbec nejaké vedecké laboratória vo svete systematickejšie skúmajú to, na čo prišiel chatár. Pri debate ako reaguje náš organizmus na túto pomalšie rozlokladajúcu sa zmes toxínov v našom tele už idem radšej spať! Ráno prší. Schádzam dolinou, teším sa do Smokoveckej pekárne. Kúpim si na raňajky tie tradičné rožky, ktoré sme kedysi dávno vynášali na
Zbojníčku. Na môj údiv pekáreň zrušili. Ľudia vraj radšej kupujú trvácnejšie pečivo z hypermarketov...

Možno by bolo dobré, aby si každý postavil vlastnú latrínu. Aby sa sem tam do nej pozrel a zamyslel sa nad tým, prečo tie jeho produkty už nie sú také, ako bývali...

Palo Barabáš
17.12.2009 - 21:28:08
00
Fakty o éčkach:"Veď už ani tie hovná nie sú, ako bývali."

Už som to raz napísal - napíšem druhý raz:
Možno ani tie biologické prípravky nie sú také ako bývali...
17.12.2009 - 21:31:27
00
pisosip: je to tak , bohuzial :(

napr. mlieko kedysi , ked skyslo, bolo z neho kysle mlieko .. a bolo chutne. Dnes tak rychlo nezkysne a je z neho hnus. Preco ? Pretoze mlieko vyrabaju tak, ze na vstupe je mlieko, potom z neho oddelia tuk a zbytok a na vystupe produkuju polo-vysoko-nizko tucne mlieko, do ktoreho pridavaju umelo vyrobene vitaminy B a pod. Plus pasterizacia vysokoohrevom .. a to je len mlieko .. a co to ostatne ...
17.12.2009 - 22:02:00
00
Paranoja je vraj v tomto režime normálna, ale trochu to preháňate.
E-kódy majú proste VŠETKY potravinárske prísady schválené v EU a nie je to kvôli nejakému "zatajovaniu čo tie svine pchajú do potravín" ale čisto praktická záležitosť (4 znaky sú určite kratšie ako napr. etylester kyseliny beta-apo-8-karoténovej). A o "zatajovaní" nemôže byť ani reči. Spomínaný zoznam je samozrejme verejný. Celkom objektívny starting point je wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/E_number
K tým "dangerous" - sú presne tak dangerous ako napríklad lepok pre ľudí s celiakiou alebo ako rastlinné pele pre mňa (čiže len ak tam je nejaké postihnutie ktoré ich robí nebezpečnými).
18.12.2009 - 01:18:25
00
Tak potom najideálnejšie je tak pol hodinu pred výkonom pozerať na nejaké pekné ženské prsia.

Lepsie je ich polhodinu pred vykonom drzat :D
18.12.2009 - 01:22:56
00
susene maso je vyborne ... ale tu sa predava za strasnu cenu ... v usa som si nakupil 200g stangle po par dolarov ... je to vyborne k telke, ku chlastacke ako nahrada cipsov ... su to ciste bielkoviny, ziaden tuk, sacharidy ... takze to treba jest hlavne pred spanim ... no ale tie konzervanty a rychlo soli su riadny humus ... normalne by som to nezral, ale je to fakt dobre a vznika na tom zavislost ...
18.12.2009 - 06:36:44
00
Neviem, veľký náčelník, či na túto srandu netreba lyofilizátor...

Fíha a to je zasa čo :o ,ale isto netreba,my indiáni sme za starých časov sušili mäso na slnku,pod ním sa pekne dymilo,aby naň nesadali mäsiarky :lol: včil je dobrá aj tá sušička,bachneš to tam tak na 11 hodín,pokiaľ je chudé mäsko,keď mastnejšie dlhšie a je to.Soľ ee,lebo priťahuje vlhkosť a to znamená čo,že ... oveľa lepšie troška byliniek ;)
18.12.2009 - 08:27:36
00
A na výjazde to hodíme na sedlo a budeme ohrievať prdelou ako to robili Vinnetou a Old Shatterhand (Oni to mali na spôsob sedlo-kôň) 8)
18.12.2009 - 08:59:29
00
keyboard_arrow_up