Neviem ci to tu bolo ale napr na youtube je viac celkom peknych a pre zrucnejsieho aj celkom jednoduchych ukazok ako spravit z klasickych valcov, neviem presne oznacenie ale free motion valce? take na ktorych sa da pekne slapat aj v stoji. Da sa to aj na klasickych ale na takychto to zda sa bude o dost lahsie.
14.12.2014 - 14:45:08
00
však pripoj nejaké také video, nech sa zbytočne netrápime hľadaním :)
14.12.2014 - 14:52:56
00
https://www.youtube.com/watch?v=XrQOgDK_IOk
https://www.youtube.com/watch?v=TGMh7y2fEOE
https://www.youtube.com/watch?v=bdkUSQeJQjY
14.12.2014 - 15:06:21
01
... snáď jediné čo mi chýba že sa na valcoch nedá trénovať jazda v stojke... inak obyčajné nebrzdené valce by som nechcel, to musí človeka omrzieť v momente keď sa na tom naučí jazdiť :)

Na valcoch jazdím už nejaký piatok a bez problémov aj v stoji. Chce to trochu cviku, ale nie je to problém. Neviem si predstaviť 2h tréning v sede.
14.12.2014 - 17:56:16
00
Kristina mne bohate stačí hodina na valcoch, aj kvôli tomu že je to "problém" odsedieť aj kvôli tej monotónnosti :) tak tú stojku budem ešte skúšať trénovať, možno pri väčšej kadencii to ide, ale keď som si tam dal poriadnu záťaž a tým pádom točil malú kadenciu, tak to malo tendenciu furt utekať to strán, to zadné koleso je dosť odľahčené v stojke..

tie vychytávky z videí vyzerajú dobre a ani by to nebol problém zostrojiť, len sa tým stratí schopnosť zložiť valce čo by nebolo bohviečo
14.12.2014 - 18:03:51
00
Tiež jazdím (resp. jazdil som) na obyčajných bezodporových non-free-motion valcoch aj v stoji. Nie je to síce to klasické silové šliapanie zo sedla, ale dá sa to, nemal by si mať veľký problém sa to naučiť. Rovnako si neviem predstaviť dvojhodinový, či hoci aj jednohodinový "výjazd" čisto len v sedle. Okrem toho, tie "úseky" zo sedla sú príjemným spestrením inak sakramentsky nudnej, monotónnej činnosti :-)
Aj keď musím poznamenať, že minulú zimu som sa k mojej veľkej radosti valcom vyhol úplne a túto zimu som ich tiež ešte nevytiahol :-)
14.12.2014 - 18:59:35
00
Ja potrebujem práve silu na tom trénovať, takže keď tak radšej MTB oprášim :) ja už mám 500km na valcoch, ale snažím sa na nich tráviť maximálne 2-3 hodiny týždenne a najmä vtedy ak je vonku nevyhovujúce počasie
14.12.2014 - 20:09:35
00
Ja potrebujem práve silu na tom trénovať, takže keď tak radšej MTB oprášim :) ja už mám 500km na valcoch, ale snažím sa na nich tráviť maximálne 2-3 hodiny týždenne a najmä vtedy ak je vonku nevyhovujúce počasie

Na valcoch sa netrénuje primárne sila. Ale hlavne kruhové šliapanie, ktoré na normálnom trenažéri nikdy nenatrénuješ. Šliapanie v stoji ti nejde preto, lebo šliapeš do štvorca ;) Predpokladám z toho čo si napísal, že máš Elite Arion Digital? Tam si predsa môžeš nastaviť pomerne veľký odpor.
14.12.2014 - 21:52:14
01
to som sa zle vyjadril, mal som to napísať nejak tak že okrem iného by som rád aj silu trénoval na valcoch, keďže jedeň deň mám podľa plánu plniť intervaly v stojke do kopca pri kadencii 70 ot, čo je na tých digitálnych valcoch problém aj pri maximálnom odpore. skrátka to už je tak pomalé, keď tam chceš aj nejakú silu do toho dať, že je tam problém s rovnováhou a tým že sa až moc odľahčuje zadné koleso a má tendenciu vyskakovať.. ale možno to chce fakt len viac natrénovať, ja som to pomerne rýchlo vzdal. inak samozrejme na valcoch jazdím aj kadenčne za účelom toho kruhového šliapania... sám sa ale neviem hodnotiť či mi to ide alebo nie :D už som to video sem raz dával, tak môžeš posúdiť, či šlapem kruhovo alebo nie :)
Elite Arion Digital Rollers thumb_up0thumb_down
14.12.2014 - 22:10:23
00
A to len tak pozeráš do steny pri šliapaní? :O Ja som začínala z hudbou, ale časom je to málo na rozptýlenie. Teraz pozerám seriály alebo filmy, ktoré si predtým posťahujem. najlepšie s titulkami aby nemusela telka alebo noťas revať naplno aby som niečo počula keď hovoria potichu. Inak mám tie isté Arion Digital. Predtým som mala aj Elite E-motion. Tie boli fakt skvelé v tom, že ti odpustili aj nejaké to štvorcové šliapanie, resp. som mohla vyskočiť zo sedla a špurtovať a vôbec som nemala pocit, že z tých valcov vyskočím. Vadilo mi však, že sa musí záťaž prepínať dole na ráme a tak by bolo treba vždy zastaviť a zliezť s bajku. A tiež neboli skladacie a tak zaberali dosť miesta. A tak som ich predala a kúpila Digital.
Ako som už napísala, valce ako silový tréningový nastroj nepoužiješ. To ten jeden deň v týždni radšej vyjdi von aj v nečase. Tú polhodinku alebo hodinku intenzívnych intervalov dáš aj v daždi pokiaľ teda berieš zimnú prípravu naozaj vážne. Nechcem ti do tréningového plánu nejako hovoriť ja tomu prd rozumiem :), ale nie je ešte na takú intenzitu zavčasu?
14.12.2014 - 22:30:08
01
ked chces silu, tak dat si raz tyzdenne par minut na valcoch zo sedla asi neni najlepší sposob ;)
14.12.2014 - 23:06:21
00
nie, už si tam dávam aspoň hudbu do uší, to video je zo začiatkov :) na filmy ešte možno príde rada. keď máš tie isté valce, neskúšala si tú mobilnú aplikáciu? tam by sa malo dať jazdiť aj nejakou tou virtuálnou realitou.. ja som to skúšal, ale môj mobil nezvláda ANT+ komunikáciu
tento týždeň som skúšal silu v sedle tam simulovať a to sa podľa mňa celkom dalo, robil som to tak že som to mal v tom režime level a intervaloch som mal ten najvyšší a v čase odpočinku ten najnižší level, ešte som si dal vhodný prevod na bicykli k tomu. ja myslím že to účel splnilo, bol to dosť namáhavé na svalstvo :) http://connect.garmin.com/modern/activity/648311165
Ja tomu tréningu tiež moc nerozumiem, čo som sa ale dočítal a čo mi bolo radené, tak by som mal v zime jazdiť totálne malé intenzity, čo by ma ale unudilo k smrti a stratil by som tú radosť z bicyklovania, ktorú teraz mám. jedine že by mi za tie malé intenzity platili :D ale od riaditeľa klubu za ktorý by som mal budúci rok jazdiť som práve dostal tréningový plán, kde sú dva dni aj intenzity, s tým, že čím skôr to začnem jazdiť tým lepšie, tak sa to v rámci možností snažím plniť, niekedy len veľmi okrajovo :)
14.12.2014 - 23:08:50
00
tym PSK Reprogras? to máš plan na mieru na základe vyšetrení u športového lekára? lebo ak nie, tak potom je ti celý plán na 2 veci, najma ked vidím tie tepy v silových intervaloch :D
14.12.2014 - 23:18:17
00
skusali ste uz niekto jazdu na valcoch bez tociaceho sa predneho kolesa? odstavit ten prevodovy remen, kt. rozbieha predny valec. To si myslim, ze by bola este len skuska rovnovahy.
15.12.2014 - 11:10:23
00
skusali ste uz niekto jazdu na valcoch bez tociaceho sa predneho kolesa? odstavit ten prevodovy remen, kt. rozbieha predny valec. To si myslim, ze by bola este len skuska rovnovahy.

A aký by to malo zmysel? Veď to je úplný nezmysel :)
15.12.2014 - 12:38:52
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Cyklotrenažéry)
keyboard_arrow_up