tadeas sice som ťa nikdy nevidel ale držím palce nech to dobre dopadne treba veriť v pozitívum a všetko bude ok hlavu hore chlape :wink:

Stoji tu vedla mna a dakuje za povzbudenie :)
03.04.2008 - 18:09:54
00
:wink:
03.04.2008 - 18:13:50
00
chlapci ak chcete ja vam u nas urobim aj spiro aj laktat ako sa dohodneme,
spiro stoji okolo 1800-2000 a laktat okolo 800, podla toho kolko spotrebujeme pruzkov ale je to na dohodu.
ak niekto chcete ozvite sa (kosice)
peter
05.04.2008 - 12:19:14
00
giro dost odvazne tvrdenie, ak ma niekto kardiovaskularny problem a nevie o nom, riskuje pri sporte svoje zdravie a niekedy zivot... urcite si pocul o mladych chalanoch futbalistoch co v strede zapasu zostali vystreti na trave... pretoze sa nevedlo o ich probleme.

lepsie vediet na com si aby clovek v buducnosti nezazil nemile prekvapenie

Ale tu sme sa nebavili o profi cyklistovi. Isto, to doporučenie tepov beriem, to aj mne doporučila športoá doktorka. Jazdiť pri určených tepoch nie je problém a ak nemal doteraz problémy, nerobil nejaké hlúposti s pretrénovaním, nevidím problém v pokračovaní s cyklistikou. Aj choré srdce treba udržiava v kondícii. Niekedy je primeraná záťaž a správne zvolený životný štýl účinnejší ako lieky. Ale nejdem mudrovať, neviem presne aké závažné je tadeášove ochorenie. Každopádne ti tadeáš prajem, aby to nebolo také zlé ako strašia doktori a ty si mohol ďalej pokračovať v cyklistike.

Perlička na záver, inak sa bude na problém dívať šporotvý lekár, inak kardilóg. Počkal by som na vyjadrenie druhého.
05.04.2008 - 12:25:47
00
giro: máš pravdu, treba počkať aj na vyjadrenie kardiologa. Bohužial som sa stretol so zosmiešňovaním kardiologa na adresu športového lekára. Ten istý kardiolog ma poslal " do riti" lebo som mal EKG v poriadku, čo na tom že bol zvýšený tlak... som mladý, nevyspatý ( deti nám nespia ) všetko bolo zdvôvodnené.
Na druhej starane pri záťažovom ma dostala do rúk internistka,s ktorej som mal pocit že naozaj sa snaží pomôcť a že svoju prácu robí dobre a s radosťou, poslala ma na daľšie vyšetrenia a ďalej sa tomu budeme venovať. Tiež ma mohla poslať s výsledkom " do riti" k obvodnému a ďalej už spomínanemu kardiologovi.
Teraz v utorok idem na ECHO srdca, tam to bude robiť kardiolog ktorý úzko spolupracuje s Ústavom tel. a športu, na tento názor som zvedavý :!: Potom sa uvidí.
05.04.2008 - 15:35:10
00
Potom priebezne informuj. Drzim palce.
05.04.2008 - 22:33:00
00
tadeas: nedaj sa!!!! doktori sú tiež všeľiaky povedia veľa krát A ale bé ti už nepovedia a to je vela krát to podstatné
presne to vystihol tušim giro aj z autom ked dojdeš do servisu furt niečo nájdu a ked to naháš tak sa vozíš aj rok
06.04.2008 - 12:10:28
00
tadeas: nedaj sa!!!! doktori sú tiež všeľiaky povedia veľa krát A ale bé ti už nepovedia a to je vela krát to podstatné
presne to vystihol tušim giro aj z autom ked dojdeš do servisu furt niečo nájdu a ked to naháš tak sa vozíš aj rok

Veď jasné... nastávajúci týždeň budem múdrejší :!:
Človeka len dorazí, že sa snaží žiť zdravo, strava, pohyb, nepijem, nefajčím, bez kávy a pod. A aj tak je to na pi.... Ivka ma ešte vo všetkom podporuje, už je zo mňa niekedy na nervy lebo nemôže variť čo sa jej zachce :P Ešte ma aj do Varína posiela... dobre som si vybral :P
06.04.2008 - 13:19:23
00
tadeas to je mi uprimne luto,skus najprv upravit stravu a zivotospravu,tym sa zvykne hodne polepsit :idea:
a este ma napadlo-zozen si merac tepu a bike-rotoped a pomalicky trenuj zo zaciatku 20-30minut nizkym tepom,skus to konzultovat,mozno by to stalo za to...
06.04.2008 - 17:14:22
00
Človeka len dorazí, že sa snaží žiť zdravo, strava, pohyb, nepijem, nefajčím, bez kávy a pod. A aj tak je to na pi....

o co horsie by to pre Teba bolo, keby si sa nesnazil zit zdravo.. drzim palce!!
06.04.2008 - 17:43:51
00
tadeas to je mi uprimne luto,skus najprv upravit stravu a zivotospravu,tym sa zvykne hodne polepsit :idea:
a este ma napadlo-zozen si merac tepu a bike-rotoped a pomalicky trenuj zo zaciatku 20-30minut nizkym tepom,skus to konzultovat,mozno by to stalo za to...

Merač už je na ceste a jazdiť zatiaľ môžem iba v aerobnom prahu.
06.04.2008 - 17:57:24
00
Ahojte, dnes som absolvoval sportovu diagnostiku vo vojenskej nemocnici v Ruzomberku. Stoji to 45 Eur. Udajne 15 alebo 30 Eur preplati poistovna. Updatnem neskor,ci preplatili, mal by mat na to kazdy poistenec narok. Povedal som, ze sa venujem rekreacne cyklistike. Pomerali mi hrubku tukovej vrstvy na roznych miestach. EKG, fukal som do spirometra a potom zatazovy test na rotopede. Mozete si doniest aj tretry s SPD zarazkami. Ja som mal. Udajne vedia prehodit aj na cestene Shimano zarazky. Na biku vam zvysuju zataz a na tele mate sondy. Na hube som nemal nic, cize do nicoho som nedychal.
Vysledkom su 3 A4ky s grafom a roznymi hodnotami. Updatnem neskor.

Lekar mi na zaver odporucil, dat si spravit echo srdca ak si chcem byt na istom, ze je vsetko ok. Samozrejme kardiologovia maju kopec inych vaznych pripadov, takze mam pocitat aj s tym, ze ma poslu "kadelahsie"....
01.10.2024 - 11:07:40
00
Základné EKG srdca Ti spraví aj obvodná lekárka, mne v rámci preventívky, som si pár minút poležal. Rovno som sa pýtal či sa dá prísť aj inokedy, vraj áno, je to len pár minút.
01.10.2024 - 12:22:47
00
EKG nič neukáže, možno arytmie. Ja som mal EKG furt v poriadku, ale mal problémy. Mal som ísť na záťažové EKG, kardiologička ma popočúvala a povedala, že mi radšej urobí echo (to je niečo iné ako EKG). A bol som jasný, aortálna stenóza (ventil - chlopňa prepúšťala), záťažové EKG nebolo treba robiť... Do roka som bol na stole pod nožíkom - náhrada aortálnej chlopne. A už skoro 6 rokov som o.k., EKG mám furt o.k., akurát pri poslednom vyšetrení mi kardiológ oznámil, že sa začínajú mierne zhoršovať niektoré parametre. A nejdem na kontrolu o rok ale o 9 mesiacov.
01.10.2024 - 20:34:04
01
len technická.... ak aortálna stenóza, tak neprepúšťa, ale naopak prepúšťa málo
02.10.2024 - 00:44:21
00
keyboard_arrow_up