zadovážil som si ďalší bicykel, teraz mám cesťák aj mtb. Chcel by som sa Vás opýtať, na ktorom z nich sa dá
schudnúť rýchlejšie? efektívnejšie? Resp. schudol niekto bicyklovaním?
ďakujem
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14
posledný komentár: 20. 12. 2020 o 11:44
Ani keď beháš svojim tempom, resp. podľa tepu? Mňa tiež nikdy nebavilo behať a to som hrával futbal cca 10r...u mňa v tom behani dosť pomohlo, že behám podľa toho tepu a vydržím tak dlho, aj keď niekedy mám pocit že idem pomaly.. Ale dôležité je nebehat zo začiatku na vysoké tepy, človek sa hneď unaví, nevládze a stratí motiváciu..
Vďaka..zatiaľ plánujem behať podľa toho nižšieho tepu, tak ako si naznačil a uvidím čo to spraví za pol roka..
Napríklad majstrák sveta Masters XCO vo Francúzsku v nadmorskej výške 1600m som absolvovala na priemerných tepoch 156 a max 163BPM. Mám kamarátov, pre ktorých sú tieto tepy Zóna 2. Hodnotu 100 majú pri obede za stolom
Tep pred štartom je ovplyvnený adrenalínom. Aj ja mavam okolo 100. Keď som zabehol svoj najlepsi polmaraton tak som mal na štarte tep 45.
Každý si vie tep dlhodobým tréningom v nízkej intenzite znížiť.
Tréning na nízkym tepoch okrem pálenia tuku má aj zdravotný benefit. Dlhé svalové vlákna = lepšia imunita.
Aspoň tak to pán Maffettone tvrdí.
Má to velku výhodu.
Ja mám ANP 185 a max 195. Cize hodiny môžem ísť vytrvalost a potom keď dám na konci šprint tak stále je z čoho.
Napríklad majstrák sveta Masters XCO vo Francúzsku v nadmorskej výške 1600m som absolvovala na priemerných tepoch 156 a max 163BPM. Mám kamarátov, pre ktorých sú tieto tepy Zóna 2. Hodnotu 100 majú pri obede za stolom
Thats me 😁
Z3 zacina na 153 tepoch
Max 194
Co sa da porovnavat je rozdiel medzi max.tepom a kludovym. Cim vacsi rozdiel, tym je clovek lepsie trenovany.
Na YT som video o tom videl, nejaky doktor to vysvetloval.
Co sa da porovnavat je rozdiel medzi max.tepom a kludovym. Cim vacsi rozdiel, tym je clovek lepsie trenovany...
S týmto si dovolím nesúhlasiť.
Nizky kludovy ma aj moja mama, nesportuje ani nic podobne.
Tep si meral hrudnym pasom ? Lebo tych par drepov s tebou ani nepohlo