Zdravím Vás,
mal by som na diskutujúcich prosbu na pomoc s výberom bicykla. Neplánujem ho kúpiť hneď, skôr až po novom roku, ale rád by som zhruba vedel akú sumu na aký model si má pripraviť a čo je teda za daný peniaz možné dostať. Predchádzajúce prosby o pomoc v mojej cenovej kategórii som si pozrel, ale vždy sa to v niečom líšilo, tak skúsim vlastnú otázku.

Vec sa má tak, že by to bol po dlhšej dobe nový bike - starý je už naozaj starý a technika pokročila. Nazvem sa tak neskromne mierne pokročilým cyklistom, väčšina mojich ciest smeruje po komunikáciách 2., 3. triedy, poľných a lesných cestách, sem-tam nejaký menší kopec v teréne (ale počítajme s drvivou prevahou pomerne pevných ciest). Odhadovaná možnosť investície do bicykla je 15-17, možno do 20 tisíc. Je ešte možné ísť pár korún aj nad, ale nerád by som to naťahoval do (pre mňa) veľkých finančných výšok. Poviem aj pravdu, že som si vyhliadol Gary Fisher Wahoo, ale nie je na to žiaden objektívny dôvod, skôr nejaká sympatia k značke a výber podľa finančných možností. Tu je ale problém, nakoľko z okruhu známych bol hneď bicykel zhodnotený ako "nič moc", lebo že "shimano acera... a na dobrom biku má byť deore". Rozdiel medzi nimi mi celkom nie je jasný, aj keď nie som technické drevo, tak by som snáď z nejakej špecifikácie zmúdrel. Ide mi len o to, či je naozaj spomenutý komponent (komponenty) tak zlý, že nepasuje do bicykla tenjto triedy. Ďalej som počul výčitku na absenciu kotúčových bŕzd a že prečo som si nevybral variantu s nimi. Majú takéto brzdy nejakú výhodu, alebo za ten rozdiel v cene si vybrať radšej niečo iné s V brzdami? Značka u mňa nejako nerozhoduje, ak by bol kvalitný napr. aj Tesco bicykel, tak ho kúpim (stromom je značka ukradnutá a mne sú ukradnutí ľudia idúci len za značkami). Takže kľudne prosím navrhnite.

Aby som nezabudol, som pomerne ľahký (72) a vysoký (184) cyklista.

Ďakujem
28.07.2008 - 18:20:44
00
Rozdiel medzi Acerou a Deore (LX,XT,XTR apod) je hôavne vo vydrzi materialu a hmostnosti...Ked Acera vydrzi rok tak Deore 2-3 roky :) Tusim,ze chces MTB bike a tak na takom biku by sa uz hodili aj kotucovky...Vyhdoa je v tom,ze su menej udrzbove ako Vcka a hlavne dobre brzdia aj v zime....Ale nie su zasa kotuce ako kotuce...Nemozes porovnavat Tesco s Hayes HFX-9...Takze tiez zalezi ake kotuce su na danom biku...Ak je to bike vo variante V/Disc a Disc varianta ma kotucovky Tektro Auriga Comp tak by som radsej volil V verziu...Ine je to vsak,ak kupis bike s dobrou vidlou,dobrym salterom,presmykom apod a blbymi kotucmi a chces ich hned vymenit...Vtedy su ti kotuce ukradnute,ved ich aj tak vymenis za lepsie...Ak by si rad MTB HT tak odporucam hlavne dobru vidlu dobre brzdy :D Radim Haibike Edition SL :)
28.07.2008 - 19:28:12
00
dakujem... :-)

kotucovky asi vynecham, ja v oktobri bicykel odkladam a vyberam v marci.. po blate velmi nechodim, som skor relaxacny cyklista. a usetrene peniazky dam radsej do ineho.
28.07.2008 - 20:18:57
00
Ja by som nevahal a bral Haibike Edition SL :wink: Ma super brzdy,dobru vidlu,dobru vybavu takze by som kotuce bral...Neber to tak,ze kotuce su dobre len na zimu...Maju vyhodu oproti Vckam,ze maju lepsi brzdny ucinok,nepiskaju,mensia udrzba :wink:
28.07.2008 - 20:23:32
00
No o tom pískaní Včiek a nepískaní diskov by sme mohli dlllho hovoriť :)).
Zabudol si ešte spomenúť že od Deore je to určené pre 9 prevodov.
GF sú relatívne drahšie, skús nájsť niečo s výhodnejšou cenou.
28.07.2008 - 20:36:20
00
Ja by som nevahal ak ak by som mal moznost zobrat ten Haibike tak by som ho bral...Asi nete ani nenajdes podobny bike s lepsou vybavou...Dominantou su hlavne brzdy a vidla...Tiez uz nieco vydrzia...Slater je XT,smyk je LX takze je to v pohode...Konkurency model nenajdes ani u matta na suncycle.sk takze u mna jasna volba :wink:
28.07.2008 - 20:42:22
00
keyboard_arrow_up