No, ja som si objednaval do Rakuska - co je zapadny trh a tiez tam boli tukance :) - ako som uz spominal, nie take hlboke a vyrazne ako tieto posledne ale boli
08.09.2020 - 14:17:36
00
Ponúkli ti výmenu rámu?...asi by som to riešil zaslaním späť na výmenu.
08.09.2020 - 14:43:31
00
ved pise ze nie
08.09.2020 - 14:44:17
00
Niekde som raz videl video z canyonu a ludia co to balili bezme retiazky, hodinky a prstene. Myslím ze staci zle tuknut a je to. Niesom nejaky zastanca rovnosiat alebo co ale tu by to davalo zmysel
08.09.2020 - 19:37:58
00
Čiže tá výmena sa týka komplet bajku ? Lebo sorry je to napísane tak divoko...preto som sa pýtal či poskytli výmenu rámu, alebo kolo komplet...šak hento sú škrabance jak prase
08.09.2020 - 21:11:29
00
Ten rám je poškodený a malo by sa k nemu pristupovať ako k vadnému dielu, preto by nemali robiť problém ho vymeniť (ktovie, či je toto v súlade s kostolným, resp. obchodným poriadkom). To ich tvrdenie, že vymenia rám len keď je doba dodania nového biku viac ako tri mesiace je nezmyselná výhovorka (každému je jasné, prečo to robia). Nechápem, prečo si Canyon robí také zlé meno :(. Ak s nimi nepohneš a nezmieriš sa s tým, že tie škrabance budú vlastne originálnym podpisom tvojho bajku, potom už je len varianta objednať nový, na tom starom sa voziť čo možno najdlhšie (pokiaľ ti potvrdili, že ho môžeš vyskúšať) a vrátiť ho tesne pred 30 dňovou lehotou vrátenia...
08.09.2020 - 23:33:01
00
len pozor, je rozdiel vyskusat a pouzivat. osobne by som s tym bikom nejak extra nejazdil, len fakt zistil ci mi vyhovuje velkost atd a vratil im ho. moze sa stat ze pouzivany uz nebudu chciet vymenit, lebo to zakon dovoluje. teda u nas je to tak a predpokladam ze v celej EU je to tiez tak. takze vyskusat ano, ale pouzivat radsej nie.
08.09.2020 - 23:56:43
02
to ako keby kupis turisticke topanky prejdes s nimi za mesiac tatry fatru nizke tatry slovensky raj a 29 den ich vratis ze ti nesadli...
09.09.2020 - 00:33:00
01
No bol som ho dnes vyskúšať. Trošku som aj po teréne pojazdil. Nastavenie tlmiča a prednej vidly som asi trafil celkom dobre. Sedanku skúsim asi o centimeter nižšie a musím trošku pootočiť riadidlá viac dopredu, lebo mám moc zohnuté zápästia. Možno trošku zajtra ešte aj prehadzovač skúsim doladiť, pretože mám pocit, že hlavne dole trošku váha.

Inak nechcem už na nich pindať, ale napríklad ani na prednej brzde medzi platničkami nič nebolo. Našťastie sa tam kotúč dal dať. Okrem toho vôbec nie je v tej "tenkej" knihe návod, ako namontovať zadný prehadzovač. Čiže buď to vieš, alebo nevieš. Zaujímavý prístup. Hlavne že dali kód, ktorý ťa ma poslať na stránku, kde má byť návod. Nie je tam v nič podstatné. Iba pokec k tomu on/off systému, čo má teraz Shimano (SRAM to má už asi dlhšie).

K vidlici a tlmiču dali knižky od Foxu. Akurát, že zase celé zle, pretože tlaky atď. sú len v nemčine a v ostatných jazykoch chýbajú. K vidlici a aj k tlmiču som si to musel nájsť priamo na Fox stránke (neviem čo by robil človek bez cudzieho jazyka). A zase problém. K tlmiču majú síce pokec, ale čo sa týka tlakov, tak udávajú, že si to máš nájsť presne podľa typového čísla, ktoré je na tlmiči. Tak som to skúsil a nevie pre tento tlmič a ani vidlicu nič nájsť. Krása :/ Našťastie tlmič už bol natlakovaný a celkom mi to sedí. K vidlici som niečo našiel priamo na Foxe a po pridaní ďalších asi 10 psi mi to tiež asi celkom sedí.

Ako ja chápem Canyon, že chcú na niektorých veciach šetriť, ale proste nechápem, že nemajú ku každému biku samostatný návod. Veľa vecí je síce podobných, ale dá sa v tom celkom dosť stratiť a dokonca asi aj pomýliť.

Nech to nie je celé v negatívnom duchu. Asi hodinu som šliapal hore a dole po kopčekoch čo tu máme a musím uznať, že je to parádna "žehlička". Celý čas som sa asi usmieval. Sedlovka funguje perfektne! Na to som bol najviac zvedavý, lebo ešte som nemal možnosť ísť na biku s diaľkovo ovládanou sedlovkou. Radenie je tiež fajn, aj keď mi príde zatiaľ pomalšie, ako 105, čo mám na druhom biku. Ale tie ľahšie prevody sú návykové. Zrazu sa človek do niektorých kopcov skoro nespotí :) Najťažší prevod je pre mňa úplne dostatočný a je asi iba o málo ľahší, ako na 105 (nepočítal som to, iba pocitovo).
Veľkosť mi pravdepodobne sedí. Ale pri mojich 187cm mám sedlovku zasunutú viac k max, ako k min a to pôjdem asi minimálne o 1cm dnu. Čiže to Lko je naozaj pre vysokých ľudí.
Zatiaľ som neprišiel na nič, čo by mi vadilo, alebo by som mal pocit, že by bolo potrebné zmeniť/vylepšiť. Jaj, ale vlastne ma napadla ešte jedna negatívna vec. Sedlo sa nejako hýbe na kolajničkách, ale pritom je dotiahnuté. Divné. Pri jazde som to necítil. Možno ho skúsim zajtra úplne uvoľniť a znova zatiahnuť (bolo namontované na sedlovke od výroby).

Ak niekoho ešte niečo zaujíma, tak nech sa opýta, dám rád odozvu.

A fakt dúfam, že mi ho potom vymenia. Lebo ak bude mesiac cestovať, aby mi ho zase vrátili. A to nehovorím, že zase ho rozmontovať, zabaliť a rozbaliť, zmontovať, tak sa asi fakt naštvem :/

Inak ja som pôvodne chcel ten modrý. Ale kým som vyplnil objednávku, tak skočil termín dodania o mesiac. Tak som zobral tento čierny (blbec, mohol som mesiac počkať a možno by mi neprišiel obúchaný :) ). Možno je to dokonca lepšia voľba. Je ten bike taký viac inkognito :) Keď sa človek, ktorý má rád bicykle zahladí, tak si všimne detaily a aj to že je pekný. Určite sa za ním ale nebude obzerať každý. Za tým modrým by si asi hlavy vykrútili :)

Ps: sorry za mega dlhý príspevok, nejako som sa opustil :)
09.09.2020 - 03:55:41
03
Kks, po tychto konverzaciach mam chut zrusit moju Canyon objednavku :D Tusim to je 50 na 50 ci pride ram neposkodeny alebo poskodeny.
09.09.2020 - 09:34:26
00
Cau hladam niekoho z BA alebo okolia kto by bol ochotny do objednavky dohodit patku #27: https://www.canyon.com/en-sk/gear/components/spare-and-wear-parts/derailleur-hangers/derailleur-hanger-gp0172-01/10002367.html diky ...
09.09.2020 - 10:37:51
00
ivast Mam doma dve. 1 - používaná ale v 100% stave. 2 - úplne nová (zabalená). Menil som pohon a tým pádom som musel meniť aj pätky.
09.09.2020 - 14:32:08
00
Cate dohodol som sa s bajobb a patku uz mam, tak dakujem vsetkym ucastnikom zajazdu ...
09.09.2020 - 19:51:28
00
Ahojte, ja som vyberal novy bike v cene cca +-800 euro a po konzultaciach s kamosmi ked som mal vo vybere CTM Rambler 3.0, Rascal 1.0 a nejake ine som na zaciatku augusta aj napriek info ze dojde az v oktobri - objednal novy grand canyon 5. Zaujala ma vybava, pekna farba (aj ked to nebol top paramater) a priznam sa ze aj pocit, ze by som sa chcel trosku odlisovat od vsetkych deti do 15 rokov co maju CTMka a Kenzel (akokolvek malicherne to je..).
V pondelok mi prisla dobra sprava, ze viac ako o mesiac skor mi bude bike odoslany , t.j. buduci tyzden asi v druhej polovici by mal prist. Skusim spravit par zaberov pri unboxing aj ked to nie je bike v cene tych co tu riesite a dufam, ze nebude problem. Priznavam ze tento topic som nasiel az ked bola objednavka spravena, asi by ma to ovplyvnilo a mozno by som siel do toho CTM alebo nejakeho Rockmachine..Stale dufam, ze je to syndrom "vokalnej minority" a proste ti co su spokojni nepisu lebo nemaju dovod.
V kazdom pripade pre mna to bude velky upgrade s 26" s Veckami a uz sa neviem dockat.
Edit : https://www.canyon.com/cs-sk/mountain-bikes/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon-5/2613.html?dwvar_2613_pv_rahmenfarbe=BU%2FBK#!accordions=1_0
10.09.2020 - 11:20:08
07
Určite si to všetko priebežne foť. Pomôže ti to pri prípadnom balení, alebo reklamácií. Nemusíš si to totiž, hneď všimnúť. Aj ja som si to všimol oveľa neskôr. A to si zober, na akom viditeľnom mieste som to poškodenie mal. Tiež si myslím, že píšu viac tí nespojní a je ich menej. A verím, že tvoj bude ok :) Hlavne sa pri skladaní neponáhlaj. Najlepšie je, ak budete na to dvaja. Neviem, aký si zdatný v technike bikov. Prípadne zváž, či si to nedať niekomu zložiť.
10.09.2020 - 13:23:02
00
keyboard_arrow_up