mam obrovsku dilemu,od novembra mam objednany tento Canyon https://www.canyon.com/cs/mountainbikes/bike.html?b=3510 Dodanie malo byt prvy tyzden vo februari no bike stale nemam,koli tomu ze im prisli ramy v zlej kvalite a museli ich poslat s5 do Giantu,takze hladam alternativu.Za cca rovnaku cenu mam ponuku kupit Norco Range C 7,2 https://www.norco.com/bikes/mountain/enduro/range-carbon/range-c-72/

Po vyjadreni od Canyonu ma bike prist o 2 tyzdne lenze to uz mi pisu treti krat a uz ma to nebavi pocuvat ,norco je skladom v Prahe a dostupne hned.

Tak teraz neviem ci zrusit Canyon a ist pre to Norco.Je tu vobec niekto kto jazdil Norco? Na Canyone som sa uz vozil a ten bike je super lenze nechce sa mi cakat do nekonecna.

Som z toho na prasky :D
13.04.2015 - 18:36:57
00
Canyon je super,ale Norco sa mi pozdáva viac-hlavne sa mi páči geometria-konkrétne že z velkosťou rámu "rastie" aj dĺžka zadbej stavby (to je ale môj názor-nemám kratučké zadné stavby rád :) ) hlavne sa mi nepáči,že v tejto cenovej kategórii je dĺžka zadnej stavby u Canyonu 423 mm od velkosti S až po XL (Norco to má tak,ako sa patrí) verím tomu,že sa na ňom dá slušne pojazdiť ...
13.04.2015 - 19:06:52
00
Fuh, to znie neprijemne a chapem ze nasere (mna nasere uz 4dnove cakanie na fakturu od nich). Btw prispejem sem lebo mne presne identicky model (CF 8, Stealth) dosiel minuly tyzden. Cierny bol 'in-stock' tak som po nom ihned chmatol po dlhsom uvazovani nad roznymi alternativami a objednal 2 tyzdne dozadu. Tak som bol vo vysledku celkom prekvapeny ich rychlostou.

Geometriou su v Mku (ktore mam ja) skoro identicke (na mrnave rozdiely ma Strive stipec vacsi wheelbase a reach a kusok kratsie vzpery, podla mna obe +, ale v realite asi zanedbatelne).
Vybava je vsak vyrazne odlisna, ten Norco ma outfit jak CF8-Race, komplet Sram sadu a Pike. Ja osobne som napr. bral tu reguler geo (CF8) prave kvoli tej 17036tke a nelutujem :- ) Mame doma teraz aj Pike (priatelka ma SpectralEX) aj Fox a mojej vahe a proporciam to svedci viac :- )
To Norco v originale ma urcite chudobnejsiu vybavu na svoju cenu, ale aj ked ich mozes mat za rovnaku cenu je ten Strive vyrazne lepsi deal. Lepsie kolesa, drahsia vidlica (ale ak nemas sympatie medzi 2015 FIT a Pike RC tak to mas jedno). Na Norcu nemusis zas upgradovat cockpit (800mm Atlas je lepsi nez tie stock 760tky od Canyonu, ale toto je zanedbatelna ciastka) a rovno mas 1x11 ak po tom tuzis (ja ano a preto som musel dokupovat par AbsoluteBlack suciastiek na prerobenie toho 2x10).

All in, all out, za tie peniaze by som uz tie 2 tyzdne asi pockal na Strive. Mozem napisat svoju osobnu skusenost: Necakal som privela, a nakoniec som vyrazne spokojnejsi nez som myslel ze budem. Prekvapilo ma ze dosli novsie suciastky nez su na webe (napr. RaceFace Turbine CINCH vs regular), to Ergon sedadlo (SME30) je najpohodlnejsie co som v zivote mal, 170mm 36 FIT je na svetelne roky lepsia vidla nez moj stary sub <2009 Float 36 RC2.
Shapeshifter ma az tak nejak nezaujimal pri kupe, resp. nebola to priorita, a vo vysledku som sa na tom stal zavislym snad prvy den, totalne intuitivne a skvele fungujuce. + DB Inline s tym switchom, robi vyrazne prijemne slapavejsie kombo nez samotny Monarch.

Takze za mna vydrzat :- )
13.04.2015 - 20:31:15
00
Keby som si bol isty ze to budu 2 tyzdne tak to ani neriesim,ale na nemeckych forach su chalani co mali mat biky koncom oktobra a stale nic. Prave k tomu sa nechcem dopracovat lebo zatial to ma velmi podobny priebeh....

btw: mohol by si tu hodit fotky toho Canyona,alebo do prislusnej temy
13.04.2015 - 21:57:40
00
Aku velkost a farbu si bral ? Mozno som mal len stastie lebo tych pripadov ako pises by clovek podla for sudil ze je celkom vela, hlavne co sa tyka Strivov. Preto som nezavahal ked v availability zrazu bol stock a nervozne klikol na druhy den :- ). Ale som fakt rad ze som tak urobil, v dobrom ma prekvapil a predcil ocakavania.
Tie 2 tyzdne ti Canyon napisal priamo tebe na konkretnu objednavku co mas ?

Mozno hodim, este tento tyzden dojde par suciastok (AbsoluteBlack Oval 32T, Enve DH bar, etc.. ) ktorymi to skompletizujem tak ako som mal predstavu.
13.04.2015 - 22:16:32
00
Mozno ti v rozhodovani pomoze ze to Norco nema v recenziach zrovna vychvalene schopnosti co sa tyka vyslapu; (cit. Pinkbike: )
http://www.pinkbike.com/news/norco-range-c-7-2-review-2015.html

"it's not overly eager on the climbs. Flipping the compression switch on the Monarch RT3 into the middle setting is mandatory in order to quiet down the amount of rear end movement during out of the saddle pedaling, otherwise the shock has a tendency to cycle deep into its travel during those efforts, even set up with 30% sag."

Kdezto u toho shapeshifteru fakt mozem potvrdit ze stlacenim packy a nadvihnutim zadku mam z 30perc. sagu 15 +/- . Nehovoriac o zmene uhla a climbing switchu ktory tam DB Inline je. Takze ak aj maju vyrovnane schopnosti vsade inde, ten Strive je daleko univerzalnejsi nielen na papieri.
13.04.2015 - 22:29:46
00
bral som Lko modru, jj problem je iba okolo strivu cf

a ano to je odpoved priamo od nich najprv to posunuli o 1 potom o 6 a odvtedy vzdy pridaju 2 tyzdne
13.04.2015 - 22:34:53
00
Ten ma teraz az CW29 (polka Jula), co je pekne daleko. Ak ti teda neklamali a tvojej rezervacie sa to netyka tak by som tie 2 tyzdne pockal ci to expeduju ak nie, tak asi budes vediet na com si.
13.04.2015 - 22:43:53
00
keyboard_arrow_up