Zdravím,
potreboval by som poradiť s výberom. Viem, že je tu kopec podobných tém a snažil som sa prečítať toho čo najviac, ale keďže som úplný amatér a zatiaľ sa do toho vôbec nevyznám, tak by mi nejake rady pomohli.
Jazdím len veľmi rekreačne (do 500km) a to hlavne z dôvodu, že som nikdy nemal kvalitnejší bike. Cena by mala byť ideálne do 500€. V prípade, že by to prinieslo veľký kvalitatívny rozdiel, tak by sa dala ešte akceptovať cena do 600€ (cez 600 už určite nie). Bolo by to hlavne na asfalt a občasnú poľnú cestu (nejaká horská cesta len veľmi výnimočne). Uvažoval som preto aj nad crossom, ale videl som, že ich tu nikto nejak moc nedoporučoval a skôr ste od nich odhovárali.
Do
biku by som ďalej už investovať nechcel (okrem pravidelnej údržby), preto by mal mať ideálne komponenty, ktoré majú dlhú životnosť a myslím, že v tejto cenovej kategórií by už mohol mať aj 9 rýchlostí a celkom kvalitné kotúčové brzdy.
Do toho akú mi treba vydlicu, rám,
prehadzovačku a iné veci, sa vôbec nerozumiem a neviem posúdiť, ktoré sú kvalitné a ktoré nie. Plánujem ešte ďalej všetky tieto veci preštudovať, ale budem rád ak niekto poradíte.
Dnes som sa bol niečo popýtať aj v predajni a jeden z bikov, čo mi doporučil bol tento
http://www.bajkula.sk/e-shop?page=shop.product_details&flypage=flypage_bajkula.tpl&product_id=613&category_id=12 . Hlavne preto, že má iné
plášte ako väčšina MTB (skôr na suchý tvrdý povrch), čo by mi asi aj vyhovovalo. Okrem toho sa mi aj celkom páči, ale vôbec neviem posúdiť kvalitu jeho komponentov. Čo na neho hovoríte?
EDIT: výška 176 ... váha 75