Mas vo vsetkom pravdu, len ja uvazujem uplne z opacnej strany. Nechcel som z toho urobit sloh, lebo som si povedal, ze aj tak to nikoh podrobne nezaujima. Ale teda vysvetlim, ostatni rovno preskocte bude to dlhe.
Kamaratka je zacinajuci trail rider, preucajuci sa z XC
biku z 90 rokov, ktory jej bol este aj riadne velky. Cize jej pocity sa velmi do uvahy na takejto geo brat nedaju. Preto som vychadal z merani. To co potrebujem troska skratit (tak o 1-2cm) je RAD.
madscientistmtb.comMa kratke nohy, pomerne dleh ruky cize potrebuje kratsi
bike ako priemer jej vysky. Lenze to plati pri jazde v stoji v technickom terne, skakani... Pri jazde v
sedle potrebuje prave zase dlhsi. To je problem takej postavy. Kompromis pre nu je nizsi predok a posunut
sedlo v zad. Ale nesmieme presiahnut RAD co je u nej 75cm.
Cize idealne by bolo, keby bol bike v predu nizsi tym by isiel dole RAD ale zachovala by sa dlzka posedu. Pripadne menej strma sedlova trubka. Preto nizsis rise na riaditkach, Podlozky pod predstavcom nejdem posuvat (zatial), lebo tam sice znizim predok ale zaroven signifikantne aj predlzim pri takom uhle HZ. RAD sa mi asi nezmeni skoro vobec. Ale mozno k tomu casom dojde. Predstavec je 40mm cize tam velmi nemam ako bez toho aby som isiel hore nad HZ.
Aj RAAD mam hranicny nejakych 59 stupnov. Radsej by som videl tak 60-61. 59 je RAAD pre XC geo.
Este mi napadlo naozaj pouzit speci predstavec co mi umozni ist s rajdamio nad krcok vidlice a skratit vidlu aby som zacoval vysku aka je tam terz. Ale lacnejsie a jedndouchsie zatial bude skusit to dotiahnut riaditkami. 2-3cm na RAD sa daju aj pootocenim len aby to potom bolo zasa pohodlne. Asi budeme musiet skusat.
HSC a LSC samozreje ma nastavene vidla na pevno. Co som ale myslel, je ze to nema mechanicky lockout. Cize jeho postupne pridavanie je pouzitlene pri sliapani do kopca, alebo na pumptracku, asfalte. Nemysim si, ze je to nejako zasadne uzitocne, ale je to lepsie ako ziaden lockout, alebo mechanicky.
Ten rebound som uviedol lebo ma to zaujalo. Niekto sa tu stazoval, ze sa mu odskok na XCR neda vobec nastavit. Tak ma prekvapilo, ako dobre to funguje. Inak aj FOX ma taky rozsah, ak nie este vacsi a tam to vsetci hodnotia ako pozitivum. Samozrejem logicky ti staci mensi rozsah. I ked ak je to tako vidla pre masy, tak mozno tym chclei pokryt velky rozsah tlakov a vah jazdcov. Ta vidla ma byt pre 45kg dievcinu aj 120kg chlapa. Tak mozno pre to. Mozno pri tlaku 150psi aj plne zavrety je pouzitelny a nevracia sa 3 sec.