Ahojte bajkeri a bajkerky,
Mám veľmi podobnú otázku ako kolega, ktorý založil toto vlákno. V priebehu tohto, príp. budúceho mesiaca by som si rád zadovážil svoj prvý celoodpružený
bicykel s cenovkou do 2000€ (bojím sa, aby ceny začiatkom sezóny nevyskočili). Vlastne to bude prvý
bajk po takmer 20tich rokoch, posledný som dostal ešte na ZŠ keď som mal asi 10 rokov a rád by som sa k ako-tak pravidelnému bicyklovaniu vrátil.
Celoodpružený bicykel hľadám najmä kvôli komfortu, aktuálne si raz za čas požičiavam bráchov HT a nebýva to vždy úplne komfortná jazda. Bajk bude využívaný na lepších aj horších poľných a lesných cestách, šotoline a po získaní akých-takých zručností možno aj na ľahších trailoch. Asfaltkám sa pri presunoch ale tiež nevyhnem. Na
bicykli určite nebudem jazdiť ťažké zjazdy ani sa na ňom nechystám skákať.
Meriam 188 cm, vážim 73 kg (s dlhodobým plánom prehupnúť sa cez 80) a dĺžka vnútornej nohy je 89-90 cm.
S kompromisným cenovým limitom sa snažím nájsť čo najlepší pomer cena/výkon a zatiaľ mi to vychádza na Radon Skeen Trail 9.0 (vo veľ. XL?):
https://www.bike-discount.de/en/radon-skeen-trail-9.0-2Má zmysel hľadať niečo ďalšie?
Canyon na nadchádzajúcu sezónu zvýšil ceny, tam asi len čakať či sa niečo neobjaví v outlete.
Na
ibksporte majú zaujímavé ceny na Orbeu, napr.
Occam SL H30, ale do limitu má všetko horšie osadenie ako Radon.
Rose Ground Control 3 aj
4 majú vypredané veľkosti.
YT Izzo je osadením takisto nižšie.
Máte vy, problematike znalejší, iné tipy do výberu, prípadne všeobecne rady alebo pripomienky k výberu bajku?
Ďakujem