Caute, ma tu niekto bike alebo ine skusenosti s nemeckou znackou Radon?
https://www.radon-bikes.de/en/

Idealne budem rad, ak by mal a napisal niekto skusenosti s modelom Swoop. Na nete sa da najst pomerne malo informacii a aj to vacsinou na nemeckych strankach, ktore mozno svoju domacu znacku beru trosku pozitivnejsie nez uplne nezavisli cudzokrajni recenzenti. Ale aj to co som nasiel po anglicky a po nemecky ma v kombinacii s pomerne lakavou cenou presvedcilo k objednaniu Swoopu 10.0. Nie je to uplne dokonaly bike po vsetkych strankach (to asi ziadny :) ), ale pre ludi, ktori si potrpia na pomer cena vs. slusne komponenty, je dost lakavy.

No samozrejme uvitam aj akekolvek ine info ohladom Radon bikeov.

P.S. Dufam, ze sa to tu nezmeni na diskusiu o tom, ze bike bez drziaka na flasu je nepouzitelny, lebo takych diskusii som videl uz dost :D. Trosku to vadi aj mne, ale nie je to ani zdaleka deal-breaker a ziadny bike nevyhovie kazdemu vo vsetkom.
11.08.2021 - 12:36:17
00
Swoop má někdo na bike forum cz
Já letos v februári kupoval Skeen Trail
11.08.2021 - 13:11:34
00
@PetrAT, Skeen vyzera tiez velmi dobre. A si s nim spokojny? Karbonovy ram nema nejake problemy alebo nebodaj zacinajuce praskliny?
11.08.2021 - 13:14:10
00
Skeen je něco jako XC-trail
Mám najeto 900 km
Bydlím pod horami , takže většinou lesní cesty
Zatím vše funguje jak má
Trošku jsem měl obavu jak proběhne nákup. Ale vše prošlo hladce a 10 dnů od objednání mi přivezli velkou krabici s kolem (stačilo pouze otočit řidítka)
11.08.2021 - 13:19:25
00
Tak to znie dobre. Som zvedavy za ako dlho pride mne. Objednavku som spravil len vcera. Objednaval si asi z bike-discount.de, ze? Servisujes si ho sam alebo niekde chodis? Ja teda zatial vsetko som zvladol sam na bicykloch a tak ani servis nehladam. No raz som sa pytal u nas v meste v jednej cyklopredajni, ci by mi servisovali bike, ktory u nich nebol kupeny a neprijali to s velkym nadsenim :D. Vraj prioritu maju u nich kupene bicykle, takze niekedy by som musel cakat dlhsie a aj ohladom objednavok nejakych dielov by to mohol byt problem, ak by nemohli zohnat u svojich dodavatelov.
11.08.2021 - 14:54:42
00
Ano, z bike discount
Kupoval jsem na fakturu ,tu pak zaplatil přes Transfer Wise
Sice tím vzniklo zdržení asi 2 dny, ale bylo to v tu chvíli pro mě výhodné s převodem CZK / €
Běžný servis, promazání čepů, brzdy ... si dělám sám
Termín dodání odpovídal tomu, co měli na webu
11.08.2021 - 15:24:16
01
inac tema Radon tu uz je... https://www.mtbiker.sk/forum/xc-am-en-bicykle/skusenosti-s-radon-bikes-t30275-315.html
11.08.2021 - 21:25:00
00
@Pet55, ok, dik. Tak zrusim temu. Resp. vidim, ze ju mozem iba oznacit ako blokovanu. Musim niekoho poziadat o vymazanie?
11.08.2021 - 21:48:45
00
Asi si temu necham, lebo mi aj pride krajsi jej nazov :).
Mimochodom, pisal niekto niekedy na info@radon-bikes.de? Pytal som sa ich ako je to naozaj s dostupnostou swoop 10, ked na bike-discount je uz cez tri tyzdne vraj skladom, ale realna dodacia doba je 5 tyzdnov. A aj to je len "ocakavana doba". No neodpisali mi na to nicoveho nic :D. Ak takto vyzera celkovo ich podpora, tak teda nic moc. Neviem si predstavit, ze by som nieco reklamoval.
20.08.2021 - 09:42:52
00
Pozeral si si, že kde sídlia a kde boli tie povodne v Nemecku? Obchod vyzerá že by mohol byť OK, ale myslím, že ich zamestnanci majú dosť starostí so všetkým okolo.
Momentálne je úspech že vôbec niekedy niečo odpíšu.

S bike-Discount supportom som v minulosti riešil viac vecí a reklamácií a vždy mi vyšli v ústrety.
20.08.2021 - 09:55:03
00
Z obchodu info uz mam genericku odpoved na moj dotaz ohladom dostupnosti, ze zdrzania su sposobene extremnym pocasim. Ale to neospravedlnuje fakt, ze uz dlho udavaju, ze je ten bike skladom a dostupny do 12 az 20 dni. A skladove zasoby inych bicyklov vidim, ze su pravidelne updateovane (dokonca aj swoop 10 M uz nie je a bol tiez skladom) aj od ludi tu na fore, ktorym prisli v normalny cas. Vadi mi, ze zrovna ten, ktory chcem ja, nacas prist nemoze napriek tomu, ze tiez ma byt skladom a ani mi nepovedia realny dovod. Lebo keby to bolo pocasim, tak je snad problem aj s dodavkou inych bicyklov a tiez by nemali updateovanu dostupnost, lebo by vsetci zamestnanci namiesto toho odpratavali trosky alebo neviem co...

ALE, ako som pisal. Ja som potom nepisal do bike-discount eshopu, ale priamo do radon-bikes. Chcel som len vediet, ci to zdrzanie je na ich strane, lebo to by mi ako jedine davalo zmysel (aj ked stale mi z bike-discount mohli napisat ako to naozaj je).

Z tvojho prispevku mam celkovo pocit ako keby som mal byt spokojny, ze som mohol par tisic poslat do pre mna neznameho obchodu s neznamou spolahlivostou a ani nedufat, ze dodrzia deklarovanu dodaciu dobu, nieto este ze mi vobec budu odpovedat na nejake otazky. A ked uz odpovedia, tak mam byt spokojny s 2 a pol nasobnym predlzenim dodacej doby, o ktorom by som ani nevedel, keby som sa priamo nepytal. A ked mi nakoniec napisu, ze smola, tak tiez asi mam len potom sa usmievat a byt rad, ze mi aspon dali vediet? Mozno ty to tak beries, ale ja nie a urcite ani vela inych ludi. A pre nich to tu pisem, aby neboli prekvapeni, ked si nieco objednaju a ono im to nebude prichadzat a ani nedostanu ziadnu informaciu preco.

Vsetky problemy by som pochopil, ale transparentnost je pre mna prvorada. Inak nemam dovod takemu e-shopu verit. A uz mam vela skusenosti aj so slovenskymi e-shopmi, kde mi aj dva mesiace viseli peniaze a produkt nikde napriek tomu, ze vsetko malo byt skladom... A to iste sa tyka teraz aj Radon vyrobcu. Kde na spravy ani len nereaguju. To, kde sa stahovali a podobne ma nezaujima, lebo ak nevedia kvoli tomu odpovedat, tak to maju jasne uviest na svojich strankach.
20.08.2021 - 10:10:29
00
Já posílal asi 2-3 dotazy přímo na obchod bike-discount.
Odpovídali během 24 hodin
Dokonce mi odpověděli i o víkendu
23.08.2021 - 11:06:48
00
Z obchodu odpovedali aj mne (neodpovedali iba priamo z radonu) A ako som pisal ani odpoved z obchodu nedavala zmysel, lebo radon swoop neposielaju vraj kvoli extremnemu pocasiu aj ked udavaju, ze je dostupny skladom. A ine bicykle pritom dodavaju vcas a aj dostupnost je spravne updateovana u inych znaciek. Takze nieco nesedi.
23.08.2021 - 16:51:57
00
Pre pripad, ze by to niekoho zaujimalo, tak som nakoniec dostal odpoved aj na moj email priamo do Radonu. Aj ked je zaujimave, ze odpoved prisla z bike-discount, takze su pravdepodobne tieto dve spolocnosti velmi uzko prepojene. Kazdopadne v skutocnosti ma minimalne Radon momentalne naozaj problemy s dodavkami kvoli skodam sposobenym zlym pocasim. Ale myslim, ze nechceli kvoli tomu porusit objednavky a prestat nejaky cas predavat, tak stale uvadzaju, ze bikey su dostupne, iba realna dodacia doba je dlhsia. Ale ako som postrehol, tak uz aj updateovali dodaciu dobu na 12-24 pracovnych dni, predtym to bolo 12-20 dni vseobecne. Zaroven mi napisali, ze sa budu snazit o skorsie odoslanie uz v priebehu nasledujucich dni, takze fakt nemozem napisat nic ine, nez to, ze trochu lutujem, ze som bol na zaciatku tak trochu netrpezlive a podozrievave hovedo bez pochopenia :D. Aj ked som im odpisal, ze ak sa im nepodari bike odoslat skor, tak nevadi a pockam, tak dufam, ze sa im to podari, lebo uz mam abstaky, ze nemozem na chvilu vybehnut trochu si pojazdit :D.
25.08.2021 - 12:02:00
00
To si nevedel, že Radon je značka Bike-Discountu? To potom vysvetľuje niektoré reakcie.

Prečítať si môžeš napríklad tu:
https://www.bike-discount.de/en/info/the-company-10?lang=en

RADON – our very own trail power brand
An established name in mountain biking and our greatest bike pride and joy: RADON. Originally a niche brand for individual XC mountain bikes, RADON has developed into a highly popular top player of the bike scene. Thanks to our combination of innovative bicycle concepts, high-end equipment, and excellent manufacturing standards, we have regularly been voted test champions in Europe's most important bike magazines. Today, the variety of models extends far beyond the mountain bike range of the first hour. The RADON quality has also made a name for itself in other bicycle segments and been successful with many recreational as well as expert cyclists. The bike range extends to excellently equipped e-bikes, road bikes, trekking bikes and urban bikes, which are ideal for training, commuting and competition purposes, featuring solid frame geometries and attractive designs.
25.08.2021 - 12:18:25
01
keyboard_arrow_up