Je to možné a na kratších až stredne dlhých výjazdoch si to možno ani nevšimneš, alebo si na to proste zvykneš :) Aj tak veľa bikerov zas na takýchto bajkoch nejazí 100 km trasy, alebo ak aj hej, tak asi nie často :) Ale hlavné, s čím bol pri dlhších kľukách problém, teda že chytal častejšie podklad vyriešil a stačilo len 5 mm a zas posunul ten bike o level vyššie aj v tejto oblasti :)
18.05.2018 - 14:40:02
01
Palo TT napísal:
MageZ to dobre vystihol terminom modernejsia. Neznamena to ze lepsia, len ina ako predtym. A takyto trend tu bude vzdy (lebo marketing resp. potreba predat), aj keby to mala byt len zmena pre zmenu :)
Ked uz bude geometria prilis dlha, zacne sa to hybat spat.
Tento prvoaprilovy clanok to vystihuje.
https://www.pinkbike.com/news/shimanos-wild-new-shifting-chain-guide-first-look.html


Hovorí sa tomu moderná geometria, pretože tak neuveriteľne dlho ako bikovému priemyslu trvalo pochopiť, že 29" sú proste lepšie ako 26", tak aj mnoho výrobcov až teraz začína meniť svoje biky v pohodlnejšie a bezpečnejšie stroje.

Ja osobne som možno trochu precitlivelý, ale tak to chodí keď má človek 195+ a sedlo mi trčí 835mm nad kľukami. Potom sa jednoducho nedá ísť do kopca na biku so sedlovým uhlom menej ako 75°.
Ak nepočítam posledné 2-3 roky, kedy sa ku Nicolai-u pridali ďalší ako Pole, Whyte, Bird či GG tak tu proste nebol bike pre mňa. Každý sme iný, preto prosím neposielajte "zase ďalší nový trend lebo marketing" hneď dopreč, ale ďalej sa proste vozte na svojom biku s ktorým ste určite maximálne spokojný a nikdy ho nevymeníte.

Tiež nie som zástancom ultra-radikálnej geometrie, kedy na trailbiku mate hlavák ako na zjazďáku, existuje hranica pri každom zdvihe a dizajne a pod., ale nezovšeobecňujme prosím a nehádžme všetko do vreca.

A ak to tu maro2 ešte sleduje, tak odporúčam sa pozrieť na Canyon Neuron ak jazdíš viac rovinu alebo YT Jeffsy ak viac kopce. Ak nemáš známych na zľavy, tak ceny direct salu neprekoná ani najlepšie VPP odpruženie, pretože buďme k sebe úprimný, 90% z nás má problém dať tlmič poriadne do servisu aspoň raz za rok tak na čo to je. Veľmi dobrá voľba by mohol byť aj Radon alebo spomínaná Orbea.
18.05.2018 - 17:16:34
01
AspidMan napísal:
Hovorí sa tomu moderná geometria, pretože tak neuveriteľne dlho ako bikovému priemyslu trvalo pochopiť, že 29" sú proste lepšie ako 26", tak aj mnoho výrobcov až teraz začína meniť svoje biky v pohodlnejšie a bezpečnejšie stroje.

29er je na trhu 16 rokov a masivne asi 8 rokov.
18.05.2018 - 17:55:11
00
Tak trochu si to vytrhol z kontextu...písal tam o určitýh značkách a o špecifických geometriach, asi všetci viem, že 29" bajky sú tu už dlho :) Z velkej časti s AspidMan príspevkom súhlasím, teda až na ten začiatok a špecifikovanie, že 29" bajky-kolesá sú lepšie, tam by som dodal ako pre koho. Mne vyhovujú, ale niekomu nemusia, takže je určite dobré, že máme možnosť voľby :)
18.05.2018 - 19:36:45
00
AspidMan Sledujem, sledujem ... a dakujem za kazdy prispevok. Zatial u mna vyhrava ta Orbea ... :)
18.05.2018 - 22:04:39
02
Chcem sa ešte raz poďakovať všetkým za príspevky. Nakoniec sa veci pohli smerom, akým by ma to ani nenapadlo. Podal som reklamáciu, hoci už bol rám rok po záruke, však nič sa nestane ak ma pošlú niekam ... a Giant mi poslal nový rám Anthem X 2017. Čiže po prehodení použiteľných komponentov a dokúpení pár nových mám síce nie priamo trailový, ale nový bajk s dosť podobnou geometriou ako starý, len s menším zdvihom vzadu. Som vysmiaty, dnes prebehla skúšobná nastavovacia jazda, cez víkend idem aj do terénu, tak som zvedavý ... :)
05.07.2018 - 22:19:15
04
keyboard_arrow_up