Ďalšie informácie k LOCUSU:

LOCUS PODPORUJE AJ OFF-LINE VÝŠKOVÉ DÁTA vo formáte HGT.

Stačí ich iba uložiť do priečinka ... /locus/data/srtm/

HGT súbory si môžete stiahnuť napr. odtiaľ: http://dds.cr.usgs.gov/srtm/version2_1/SRTM3/
Jeden HGT súbor je pre územie jedného štvorcového zemepisného stupňa. Súbor s názvom "N48E018.hgt" je pre štvorec s ľavým dolným rohom daným súradnicami 48° severnej šírky a 18° východnej dĺžky.

... takže teraz nie je problém aj bez internetového pripojenia vidieť na mape nadmorskú výšku hociktorého bodu, alebo vidieť výškový profil akurát vyklikanej trasy.



PLÁNOVANIE TRÁS pomocou Freemap Route Planner ( http://www.freemap.sk/ ).

Vieš si naplánovať trasu po lesných cestách s viacerými prejazdovými bodmi podobne ako v autonavigáciách. Samozrejme je to obmedzené iba na lesné cesty, ktoré sú na mape FreeMap.sk.

- Existuje free android aplikácia, ktorá integruje Freemap Route Planner do Locusu. Volá sa "Freemap.sk Addon for Locus". Po známych trasách to funguje celkom dobre. Zadám počiatočný bod napr. niekde v Košiciach, koncový bod napr. na Kojšovskej holi a vypočíta mi to optimálnu trasu, ktorú by som si aj sám vyklikal, keby som to robil manuálne. V Locuse je dobré pridať si tlačidlo "Freemap Route Planner" do pravej lišty.

Keď už máme "Freemap Locus Addon" v mobile nainštalovaný, otvoríme si ho a spustíme "Správcu máp a štýlov", v ktorom si stiahneme slovenskú turistickú vektorovú mapu a tému Freemap Slovakia (odporúčam cez wifi - má to vyše 100 mega). Potom vykonáme potrebné nastavenia v Locuse, ako je popísané na obrazovke "Správcu máp a štýlov" (pozri screenshot v prílohe).

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up