Včera sme ho dali. Treba mať šťastie na počasie ako mal Vukie. V Demenovej 28 a na Chopku 11 stupňov a silný studený vietor. Celý deň sedel nac Chopkom čierny mrak a išla z neho príšená zima a vietor. Keď sme vyšli hore, žiadne prechádzky po hrebeni ale šup-šup do Kamennej chaty kde bolo teplúčko.
Premávka vozidiel bola ako na Václaváku. Robili príšerný prach. (zrejme finišiujú pred začiatkom zimnej sezóny) V ostrých zátačkách autiaky prehrabávali kolesami pri vysokých otáčkach a vytvárali tam hrubú zmes prachu a skália. Edge 705 mi zavše v tých zátačkách meral 28-29% stúpanie. Čo sa týka sklonu, vyšlapať by sa to na horákovi dalo ale prešmykovalo koleso. Treba na to dobrý dezén a vhodný tlak. Priznám sa, že pár krát sme sa v stúpaní "zahrabali". Keď sme sa vracali, mal som dojem, že toho marasu v zátačkách pribudlo. (niet sa čo čudovať pri takej premávke vozidiel)
Dôležité !!!!
Na začiatku stavebnej cesty je rampa. Chlapík nám ju nadvihol a len nás upozornil, že ideme na stavenisko, aby sme si dávali pozor. Prí návrate mal hlavu v smútku, lebo ho niekto za nás zďžubal a povedal, že už sa nesmie hore pustiť nik bez povolenia. (aj z jedného autiaka nám nadávali, že tam nemáme čo robiť)
Odporúčam teda rampu obísť a napojiť sa na stavebnú cestu nad ňou. Dá sa, len treba pošpekulovať kadiaľ.
Z Bielej púte sa nám nechcelo po asfalte, pustili sme sa lesom a natrafili sme na krásne singláče. Ak by niekto mal záujem, nahodím GPS trasu.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up