asi to chce iné parametre

Dnes som zistil, že keď sa človeku už po 30km nechce, stačí vydržať ďalších 100 a ono sa to spraví. Inak patria endorfíny medzi doping? Ale nie o tom som chcel.

Keďže to bola dnes dlhšia jazda, skúsil som porovnať dve Android aplikácie na zaznamenávanie trasy s reálnou GPS. Telefón bol Orange San Francisco (AKA ZTE Blade), navigácia Garmin Edge 305. Garmin bol na riaditkách, telefón v baťohu. Výsledok je nasledovný:

1. vyzerá, že San Francisco (ďalej SF) má veľmi dobrý GPS prijímač. Na satelity sa chytil rýchlejšie ako Garmin, záleží skôr na aplikácii, ako ho dokáže využiť. SportsTracker nameral 138km, Garmin 136 a niečo a Locus 128. Keďže Garmin (ako som si overil, keď som ešte paralelne vozil klasický cyklopočítač) obyčajne zaznamená o nejaké to % menej, je celkom dobre možné, že SportsTracker bol z nich najpresnejší.

2. SportsTracker (už) klasicky spadol, našťastie až po odoslaní dát. To mi asi na ňom vadí najviac. Inak som ho nechal zapnutý počas celej doby s nastavením, aby nezaznamenával pri pohybe rýchlosťou nižšou ako 2km/h. Rovnako bol nastavený aj Garmin.

3. ako je vidieť na obrázkoch, Locus by asi potreboval lepšie nastaviť parametre záznamu. Skúsim sa s tým ešte pohrať, hlavne asi vypnúť "záznam iba pri pohybe".

4. celkom by ma zaujímalo, ako sú na tom s kvalitou GPS iné telefóny, hlavne teda Sony Ericsson Xperia Ray, ktorý mám vo výhľade (hlavne kvôli ANT+ kompatibilite a lepšiemu(?) foťáku).

Záznam z Garmina je tu.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up