Pod Ciernou Horou levocskou... dufam, ze teraz je to tam uz zjazdne... aj ked mozno ze uz bez stromov :-/

Toto je Karolova tema a jeho cyklovrcholy (Karol, hlavne obnovuj odkazy na prvej strane, su naozaj uzitocne) A kedze ani tak pekne encyklopedicky pisat o tych kopcoch neviem, tak ako som slubil, len inspiracie na ulahcenie zdolavania:

1. Karanc (727mnm, Cerová vrchovina): napriek relativne nizkej vyske, narocny kopec. Dve vystupove cesty zo Siatorskej Bukovinky sa na konci spajaju do jednej, kto chce zdolat v sedle, musi zajst trocha do Madarska a nesnazit sa ist po slovenskej turistickej znacke po hranici. Zjazd z Karanca po hranici na severozapad je naozaj najma ak je mokro. Trasy tu.
https://lh4.googleusercontent.com/-sek9pAht3MI/T4RdkcHyioI/AAAAAAAABHQ/bWvBWUEesJ8/s912/1167680.gif

2. Busov (1002mnm, najvyssi vrch najmensieho pohoria na Slovensku - pohoria Busov): Trocha tlacenia, ci uz v smere od Gaboltova (pod vrchom nenasledovat znacku ale cestu a potom 120 metrov tlacenia hore volnym lesom), Cigelky (po zelenej - vymyta, ale zjazdna cesta. Nie casto pouzivana, takze najvacsi problem mozu byt napadane konare) ci Nizneho Tvarozca (tu je asi tlacenia najviac). Trasa tu.http://forum.mtbiker.sk/resources/busov/thumb/102883

3. Čierna hora (1289mnm Levočské vrchy, severná, pretoze Cierne hory su tam minimalne dve - druha medzi Tichym Potokom a Polomou 1090mnm): Vtedy sa nam ju kvoli masivnej tazbe na Ciernej hore prejst neporadilo, bolo blata az po usi... Presli sme len popod nu. Odvtedy sme v Levocskych vrchoch jazdili ine veci. Ale Podla GoogleEarth by mala byt zjazdna. Dakujem za pripomenutie tohto kopca, pretoze moj komentar k jednej z fotografii mi pripomenul dalsiu planovanu trasu - (Banisko, Repisko, Javorinka, Predne hory, Sihla) No a k nej pridame tu Ciernu Horu. Trasa tu.
PB210112.JPG
A dalsie inspiracie z nasho okolia:
Haľagoš (642mnm) - na svoju vysku neskutocne vyhlady do celeho okolia
Stebnicka Magura (900mnm) - legendarny kopec nad Bardejovom
Bukový vrch (1019mnm) - Žobrák (921mnm) - bocny hreben Cergova
Samozrejme SK-PL hranicne vrcholy, moj najoblubenejsi je Obicz (788mnm) nad Regetovkou.
No ale dost bolo... ked to bude pojazdene, pridam dalsie tipy.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up