Ked uz je tu ten nas Mincol, tak pridam nieco aj ja:
1. cesta dolinou prameňa Tople, ktoru spominas v ceste 9 nie je nepouzitelna. Po 200 metroch z nej odbocuje vpravo nespevnena lesna cesta, ktorou sa da s minimom tlacenia vysliapat na luky a napojit sa na zltu z Livovskej Huty na Lazy a nasledne na modru na Mincol.
2. Zlta znacka z Livovskej Huty je jazditelna tiez. Takze od kostola napravo a potom dolinou Krizovskeho potoka. Tam zlta odbocuje prudko nalavo. Treba ist ale dalej rovno okolo potoka a potom po spevnenej lesnej ceste nalavo (aj ked ta cesta postupne zarasta, stale sa tam da ist lepsie, ako priamo po zltej). Nou sa napojis opat na zltu a tej sa uz potom treba drzat. Najstrmejsie nezjazdne useky su tak obidene.
A este Čirčianske trasy:
3. Zelena je asfaltova nuda ukoncena prudkou tlacenicou. Alternativou je v Circi ist okolo potoka Olsavec (bonusom je prejazd ciganskou osadou - zatial s nimi problemy neboli, aj ked som bol sam. Pekne pozdravit, oni odzravia a nie je problem). Za osadou a ich futbalovym ihriskom lesnou cestou vlavo sa da vystupat ku kote 801 (nema meno) a dalej po hrebeni na Obrančak (887) az sa napojis na zltu zo Sarisskeho Jastrabieho.Circ.JPG
4. A kto chce z Circa ist trocha dlhsou cestou (ale o to narocnejsou ) moze ist ku kostolu pod lesom nad dedinou, kde organizuju pute a pokracovat spevnenou lesnou cestou po krizovej ceste az ku kaplnke. Cesta pokracuje dalej po krasnom bocnom hrebeni az do sedla pod Dlhou. Tam uz pokracujes cestou c. 7.
Pri kaplnke sa dozviete, preco ju vlastne domaci postavili a ci to pomohlo. Zaujimava stara legenda. Viac vam neprezradim. Circ1.JPG

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up