MAPA SHOCART V "ROZTIAHNUTOM" ZOOME 14 S VRSTVOU LESNÝCH CIEST

Podľa mňa sú najlepšie rastrové mapy od Shocartu doplnené o transparentnú vrstvu lesných ciest a chodníkov. Rastrovú vrstvu lesných ciest celého Slovenska (obsahuje zoom level 14 a 15)si môžeš zadarmo stiahnuť tu: http://lacop.gpsteam.eu/rastre/Lesne%20cesty%20Locus%20raster/Lesne_cesty_SK_rastrova_vrstva_LOCUS.zip

Najlepšia legálna cesta ako sa dostať k mapám Shocart vo formáte pre Locus je zakúpiť si ich priamo cez Locus (Menu --- Obchod), viď obrázok. 20000 dlaždíc ťa vyjde na cca 15 €. Stačilo by sťahovať iba zoom level 14 a nižšie (až po 7). Celé Slovensko vojde do 40000 dlaždíc. Ten level 14 sa dá v Locuse ešte "rozťahovať". Takže mapy by si mal do 30 €. Ak by si predsa chcel aj zoom level 15, vyjde to cca 4-krát drahšie.

Áno, tie mapy sa pomocou vhodného mapového zdroja dajú jednoducho vyrobiť aj v MOBACU. O legálnosti či nelegálnosti toho riešenia sme diskutovali v téme venovanej MOBACU. Momentálne tam nie sú žiadne také mapové zdroje na stiahnutie. Použiť Google sa ale dá vždy.

Pokiaľ by si sa rozhodol používať vektorovú Freemap, odporúčam zapnúť si nad ňou rastrovú vrstvu s lesnými cestami. Je však iba pre zoom 14 a 15. Škoda, že neexistuje takáto vrstva lesných ciest vo vektorovej forme (bedo, nepozeral si sa na to?). Lesné cesty v mape od Freemap sú pre niektoré oblasti spracované veľmi dobre, ale zase niekde prakticky úplne chýbajú. Podobne je to aj s vodstvom - potoky.

EDIT: Ešte poznámka. S vrstvami vie pracovať iba Locus Pro. Odporúčam ho zakúpiť.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up