Brzdovej kvapaline je jedno v akom type bŕzd je. Jeden výrobca odporúča jedno, druhý iné. Pre prakticky to isté. Preto z toho vedu nerobím a prax mi to nevyvracia. Elixíry som odvzdušňoval (svojím spôsobom) prvýkrát po roku a pol (cca po 5500 km) zhruba pred mesiacom (prednú brzdu), teraz kvôli obrázkom aj zadnú. Všetko funguje ako má. Keď je brzda odvzdušnená a hneď po odvzdušnení funguje tak, ako má, potom spôsob odvzdušnenia už nemá vplyv na jej ďalšiu prevádzku. Keď už raz po odvzdušnení skonštatujeme, že je brzda plne a 100%-ne funkčná, koho už potom zaujíma ako bola odvzdušnená. Preto nevidím zmysel tvojej otázky ako často odvzdušňujem brzdy.

Predtým som cca 10 rokov používal brzdy Shimano Br M525. Za celý čas prevádzky som ich odvzdušňoval možno 3-krát. Vždy tým istým spôsobom.

TAKÉTO diskusie sa dajú viesť do nekonečna. Každý si bude obhajovať tú svoju pravdu. Preto sa už viac do tejto diskusie NEBUDEM ZAPÁJAŤ. Považujem to už za zbytočné. Čo som chcel povedať, som povedal v prvom príspevku.

Človek by sa z toho potom mohol zbláznieť - viď ilustračný obrázok. Pôjdem radšej na pivo - viď môj avatar.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up