Vihorlat 1076 m (najvyšší kopec pohoria) )a Sninský kameň 1005 m - to sú dva zaujímavé kopce vo Vihorlatských vrchoch s nádhernými výhľadmi. Pri výstupe je treba bicykel trochu potlačiť - je to však menej ako 1 km, takže oba kopce patria medzi cyklovrcholy

Najlepší prístup na Vihorlat: Dobrými lesnými cestami (z Jovsy, Poruby pod Vihorlatom alebo z Remetských Hámrov) do sedla Poľana 942 m. Odtiaľ na vrchol 1,1 km s častejším tlačením.
Najlepší prístup na Sninský kameň: Lesnou cestou zo Zemplínskych Hámrov do sedla Tri tably (826 m). Odtiaľ na vrchol 1,2 km s častejším tlačením, záver po rebríkoch.

Naša trasa (6.9.2013):
Remetské Hámre – Morské Oko – Jedlinka – Sninský kameň – Vihorlat – Poľana – popod Múr – Remetské Hámre. Parametre trasy: 42 km (terén 33 km), prevýšenie +1300 m, čas jazdy 4:30 hod.

Mapa trasy
Fotky z trasy

Hrebeň Vihorlatských vrchov medzi upätím Motrogoňa a Poľanou je nádherný singel – cyklohrebeňovka. Výstup z Morského oka na Jedlinku v dĺžke 1,9 km – asi polovicu sme tlačili. Morské oko je ozajstná perla. Husté a relatívne zachovalé lesy, miestami pralesovitý charakter.

Poznámka:
Vihorlat som mal dlho v pláne, raz mi jeho návštevu prekazila zlomená sedlová skrutka. Pútavý článok Miloša L. ma natoľko inšpiroval, že som viac neotáľal a konečne ho navštívil. Vďaka!

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up