Zvýšenie citlivosti a progresivity FOX Float 34 CTD Factory (model 2013) pri bežnom servise vidlice.
U týchto vidlíc (modelový rad 2013) je možné jednoducho znížiť odtrh-zvýšiť citlivosť pri bežnom servise-výmene mazacieho oleja vo vonkajších nohách.Po stiahnutí vonkajších nôh vyberieme molitanové krúžky pod stierákmi (guferami),tie vyčistíme a napustíme novým olejom (zelený Fox Green 10wt).
Guferá majú zo spodnej strany-pri molitanových krúžkoch-pružinku ako zvrchu-tú šikovne vyberieme ,imbusáčikom (2 mm) opatrne podoberieme a vytiahneme.Túto fintu mám od Lapierre,spomenul to v nejakej téme-vyskúšal som,citlivosť sa o dosť zlepšila,žiadny únik oleja ani grckanie nenastalo-jazdím tak už od leta.
Ďalšia nedostatok-alebo skôr vlastnosť týchto vidlíc je malá progresivita-prejavuje sa tak,že vidlica sa pri brzdení prepadá do zdvihu-to sa dá zlepšiť vyšším tlakom,ale potom utrpí citlivosť.
Jednoduché a účinné riešenie na zvýšenie progresivity je pridať olej na vzduchový piestik-od výroby je ho tam velmi málo.Robil som nejaké pokusy z 20 ml modrého Fox fluid,to už bolo trochu vela.Teraz jazdím z 15 ml,je to tak akurát,fúkam 60 PSI,vidla chodí maslovo,v poslednej tretine zdvihu je progresívna takže nechodí na doraz.
Tieto úpravy sú jednoduché a účinné-skoro zadarmo,treba len troška zručnosti.
Náradie treba:imbus 2 mm na koliesko odskoku
gola 10 a 15 mm na tiahla vzduchového piestu a FIT patróny
gola 28 mm na maticu vzduchovej komory
Ešte pá fotiek,kde je vidno,čo treba okrem náradia (olej,čistenie)

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up