Snazil som sa napisat co najviac a nebyt zbytocne zdlhavy. Nepoznam vela sposobov ako roztrhnut retaz, ale toto bolo zlym radenim prešmykovača zo stredného kolesa na najmenšie. Viem, že to bola chyba jazdca, ale stava sa. Ked som zacitil, ze som šlapol s odporom, povolil som a zosadol (musel sa už ohnúť vonkajší článok reťaze). Pri rozbehu reťaz povolila.

Ďalej pätku som už raz narovnával, lebo neviem z akych pričin sa mi posunul doraz a vedela mi šktnuť prehadzovačka o výplet zadného kolesa. Keď som na to prišiel, pätku som narovnal a doraz nastavil. Vtedy ešte radenie fungovalo spravne. Toto bolo niekolko vyjazdov pred roztrhnutím reťaze. Vymena pätky prišla na rad po prečítaní už citovaného článku, lebo prehadzovačka a pastok ani zďaleka neboli v jednej rovine. To som už riešil nefunkčné radenie.

Ešte by som dodal že mám vždy mechanické komponenty čisté vrátane reťaze. Už som doplatil na zlú životnosť komponentov zanedbanou údržbou a čistenie biku sa stalo už akousi rutinou po jazde. Na bordel v komponentoch si dávam už dávno pozor.

Prikladám fotky v celkom vysokom rozliseni.
(btw to visiace lanko je práve nové lanko ktoré prišlo s novým radením a ešte som ho nestrihol)

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up