Trosku to tu ozivim. a sice mam karbonove rajdy Ritchey WCS carbon rizer (rok 2009). Na nich pouzivam odi lock-on gripy. Samozrejme pouzita karbon frikcna pasta, zatiahnute len aby to drzalo... Stala sa mi ale taka vec, ze zacali sa mi pri narocnejsom terene (pajstun trail) pretacat gripy co som musel riesit na mieste tym ze som to viac pritiahol.

Dnes som si pri zhodenych gripoch vsak vsimol nieco co vyzera ako mala prasklina na konci riaditiek (vid. fotky). Otazka je ake to je vazne a ako to riesit. Miesto je relativne v pohode (ziadne v strede rajdov a pod.) a prasklina relativne mala (do 1cm). Rozmyslam ze by som to dal niekde opravit (karbon-servis.cz, carbonfactory.sk), ak mate nejake tipy a skusenosti kto taketo veci kvalitne robi aj u nas (okolie BA) sem s nimi.

Dalsia vec je ako takymto neprijemnostaim do buducna predchadzat. Osobne sa mi celkom pozdava idea kadejakych vloziek do rajdov na vytvorenie protitlaku. Mate s tym niekto skusenosti? Konkretne som kukal napr po Ergon LS100 ( http://www.bike24.com/1.php?content=8;search=ergon+ls100;navigation=1;menu=1000%2C2%2C90;product=11279 ). Je tu vsak mensi problem, a to 1. moje rajdy len tak tak splnaju minimalny diameter (resp. niekde pol mm chyba) a po 2. karbonove rajdy nie su zvnutra zrovna dokonale okruhle (a maju tam kadejake vystupky od toho lepidla) a prave spominana ergon vlozka je hlinikova. Uvazujem teda ze pokial by ta vlozka vytvarala nerovnomerny tlak tak to moze byt skor zle ako dobre. Alebo neexistujue nejake taketo vlozky co sa prisposobia? (zeby bol ten valec napr. z gumy?). Alebo srat na to? Za vsetky tipy vopred dakujem.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up