visibility 1001
comment 0
thumb_up0thumb_down

matt:
Buď si istý, že v regáloch to stojí väčšinou oveľa dlhšie. Snáď ešte v niektorých vinotékach dokážu vínu pripraviť aspoň prijateľnú teplotu (chlad), ale v obchodných reťazcoch ležia, či skôr stoja vína mesiace, ak nie roky v teple...
A to sa potom celkom divím, že cena takého v teple preležaného vína dokáže byť u niektorých
okolo 10-12,- €. (Ľúto mi je vtedy ľudí neznalých, ktorí v dobrom úmysle kúpia takéto drahé víno).
Že sa to takto predáva, už vidím skôr ako zúfalstvo niektorých našich slovenských vinárov. Aby sa "zbavili" svojich nepredaných zásob z minulých ročníkov, sú tieto vína (aj kvalitné) nútení ponúknuť aj do reťazcov, a tam sa ich kvalita bohužiaľ takýmto spôsobom uskladnenia degraduje.

Nosil som si každoročne z 3-4 lyžovačiek v zahraničí vína z Francúzska, Talianska, Rakúska. Bol som mladý a neskúsený (hlúpy) a mnohé som nevypil, ale odkladal. Dobre to vyzeralo, taká zbierka zahraničných vín. No a po 5-6 rokoch som zistil, že bolo takmer všetko víno nepitné (asi cca 150 fliaš) a skončilo v pálenici... A bola vínovica. Nebolo to pre vínovicu síce ideálne riešenie, ale lepšie, ako vyliať do kanála.

Dnes už, ako skúsenejší, sa vína snažím dlhodobo neskladovať. A keď už, tak len tie, o ktorých viem, že sú to vína na to vhodné. A k tomu má pivnička svoje čaro i nesporné výhody.
A hlavne, prešiel som na vína slovenské.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up