zlta z Mojtina smerom ku Kanade

Takze zhrnutie nasej pamatnej prvotiny v Strazovsky vrchoch.

trasa - http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/?d=168524&vlozit#pos=49.04716P18.39536P12

obrazovy dokaz z objektivu martinlm

https://www.youtube.com/watch?v=kvq_jrRTUEQ&feature=youtu.be

PB - zelena do Riedkej - modra do Mojtina - zlta na Kanadu - zelena na sedla Mraznica - zvaznicou na Rohatu skalu a rovnako spat do sedla - zlta na Ladce - zvaznica na asfalt ku kamenolomu - asfalt do PU

Zelena z PB bola pekna, ale ma par svojich ale. V PB po asfalte je to dost otrava, nastastie bola mala premavka a rychlo to ubehne. Za odbocenim z hlavnej cesty v PB je to chaoticky znacene a nasleduje zahadzany a zarasteny usek, ktory je za mokra nezjazdny - ilovita rozmocena poda sa v stupani neskutocne smyka. Usek cez ihlicnaty les bol najkrajsi, parada, skoda zas opat ilovitej pody, lahko sa rozmoci, pomaly schne a na kolesa sa neprijemne lepi. Bol tu jeden blatopad s robitym kolenom, ale znacenie uz dalej super. Pred vyjazdom na luky z ihlicnateho lesa je natahana nejaka ohrada ci co zo zelezneho lana. Divne, lepsie cez to nejst na biku a zosadnut. Zjazd po nespevnenej ceste do Horneho Mostenca vitane spestrenie - neuveritelne rozbite to bolo, ale aspon sa clovek prebral z toho vstavania o 4:15. Dalej uz pohoda, striedali sa lesne cesty s polnymi v dost zlom stave (HTckarom nezavidim) a klasickym asfaltom, ziadne prudke stupaky, zas pekne useky cez lesy (aj nejake korienky boli v zjazde, takze super).

Vyslap po modrej do Mojtina sa dal dat v pohode, ak ma clovek dostatocne lahke prevody, ale zapoti sa kvalitne. Nieco tam v tej doline smrdelo, asi medvedie hovna, tak sme pridali.

Zlta z Mojtina ku Kanade sa dala, halda oviec kvalitne obsrala luky, cez ktore sa ide hned za Mojtinom, takze odporucam neanalyzovat castice odletujuce z predneho kolesa do ksichtu a hlavne nedostat defekt. Vyslap sa dal slapat, az takmer po uplny vrch, kde bolo treba chvilu potlacit. Par usekov slapatelneho vyslapu sme museli tlacit, kedze sme po naboje zapadavali do listia. Hore sme pobludili, kym sme natrafili na odbocku na Kanadu zo zvaznice pri ihlicnatych stromoch.

Kanadu neviem popisat, urcite v top 3, co som zatial jazdil. Krasa, parada, doteraz na to myslim kazdy vecer. Vyhlady neskutocne, trail aj jazdivy, aj vyzyvavy (pre tych co nemaju vela nabikovane este minimalne) a miestami poriadne uzky s peknym zrazom. Super. Hned za tou romatnickou budkou s ohniskom na zaciatku som zapol survival mod, aj ked mozo trocha zbytocne, ale nejaku dobu trva, kym si clovek ako tak privykne na ten zraz po lavej strane. Boli useky, co sme potlacili kvoli haldam listia a popadanemu bordelu zo stromov, kde sa nedal vidiet ani chodnicek.

Zvaznica zo sedla Mraznia na Rohatu skalu oddychovka, Rohata skala parada - korenove chodnicky, super vyhliadka, malo to atmosferu. Ale znacenie uplne nepochopitelne - zlte znacky na vsetky strany kade-tate, jedna smerujuca k zrazu... Nakoniec sme sa vratili na sedlo Mraznica po zvaznici, kedze zlta z Rohatej skaly bola poriadna strmina, casu bolo uz extremne malo a cele to bolo zasypane poriadnou vrstvou listia.

Zlta zo sedla Mraznica do Ladcov bola celkom pruser. Nic zaujimave, len rigoly, bahno a kopy listia a nie zrovna super znacenie. A 2 defekty nasho suputnika. V jednom bode treba odbocit z cesty dolava do hustiny. V tej hustine je znacenie zly vtip, chodnik nevidiet cez listie ziadny, tak sme sa vratili a hodili to po 1 z miliontich zvaznic smerom na kamenolom a asfalt do PU. To sme uz pretekali s casom, ale vlak sme stihli. Asi by sme ho stihli, aj keby nemeskal tych ~25 minut, co some potom zistili.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up