... a tym sa to zacalo (vid prispevok vyssie).
Ako student strednej skoly som sa chodil pozerat do vykladu klenotnictva na Longinesy, ktore mali deklarovanu presnost 1 min. za 5 rokov, ale cenovo boli pre mna uplne nedostupne. Ako dospely som si na to raz spomenul a rozhodol sa patrat, ci nejake neobjavim, lebo sa uz davno nevyrabaju. Vela citania na Watchuseek, aby som sa zorientoval. Potom trpezlive hladanie na eBayi. Podarilo sa. Novsi model, vek 10 rokov v case kupy, Longines Conquest VHP Perpetual 200m - teplotne kompenzovane, vecny kalendar, lithiova baterka na 10 rokov, uzivatelsky kalibrovatelna presnost. Nasledovala "drobna" restauratorska praca. Dalej hovoria fotky.
presne som to tiez chcel napisat, prilisna starostlivost o quarzky
Nie je quartz ako quartz, niektore su HAQ (High Accuracy Quartz), dnes sa vyskytuju aktualne modely len celkom ojedinele, Longines uz viac nie (robi este Breitling, Certina DS-2, Christopher Ward COSC, Grand Seiko, Citizen Chronomaster, ... ?) .
Aktualna odchylka po 12 mesiacoch od poslednej kalibracii a nastavenia 0.1s bez externej synchronizacie, podrobnosti v grafe. Som spokojny, urcite to stalo za to .

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up