Dnes cyklovrchol Holý vrch, najbližšia „tisícka“ pri Košiciach. Len pešo, pretože snehu je na bežky málo a povrch pre bicykel je veľmi klzký (a teplota príliš nízka - na Lajoške bolo cez obed mínus 12 stupňov, ráno podľa chatára až mínus 19 stupňov...) .
Z Holého vrchu už nie sú takmer žiadne výhľady, pretože vrchol zarastá. Na porovnanie pripájam dve fotky (aktuálnu a spred 13 rokov), na ktorých vidieť zarastanie vrcholu. Je to škoda, pretože z Holého vrchu boli pekné výhľady (aj na Vysoké Tatry). Na Slovensku sa rúbu lesy hlava-nehlava a pritom pekné vyhliadkové vrcholy, ktoré by mohli byť turistickou atrakciou postupne zarastajú... (:
Aspoň že spod Holého vrchu sú „vďaka“ holorubom pekné výhľady : ) Dokumentuje to aj priložená panoráma, na ktorej vidieť zľava pohoria: Slovenský kras, Volovské vrchy, Branisko, Bachureň, Čierna hora a Čergov s mnohými cyklovrcholmi (Kobylia hora, Jelení vrch, Hekerová, Skalisko, Kojšovská hoľa, Folkmarská skala, Smrekovica, Magura, Bachureň, Čierna hora, Minčol...)

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up