nedá mi zareagovať : IMHO low-end zrkadlovky sú na to aby si z nich vyoftil tolko obrázkov koľko uzávierka vydrží, aby sa človek naučil hlavne kompozíciu. je jedno či fotí v Auto,alebo P mode alebo v predvolených nastaveniach. poznám ľudí ktorý vedia cvaknúť foto mobilom, že iní len slintajú. potom k tou postproccesingu z dobrého základu sa dá vytvoriť skvelá foto. ale z biednej fotky ani photoshop 10.1 na druhú, lepšiu nespraví.

žijeme v dobe kde máš zrkadlovku = si fotograf, resp SIZE DOES MATTERS. ako vlastník zrkadlovky to poznám. a nie je mi to príjemné, že všade kde som pozvaný(rodinné oslavy...) , vždy je tam dodatok. vezmi ten tvoj super foták pofotíš nás. pritom sa ako fotograf necítim a najradšej fotím prírodu a krajiny.

k tomu postprocessingu buď to spraví foták za vás (fotenie do jpeg) alebo si to spravíte sami(RAW). za filmových čias to vzeralo asi nejako Takto základom je správna kompozícia a ostrá foto tam kde má byť.

osobne som fanúšikom fotiek Adama Lernera, Jareda Polina, von Wonga, Karla Taylora... ale každý jeden z nich Vám povie že treba stále fotiť a fotograf sa z vás cez noc nestane. ale musí tam byť postupný rast. odfotenia 5ligy u vás v dedine až pofotenie ligy majstrov. respektíve vyfotiť 200 portretoviek na cvično zdarma a až potom keď už viem presne čo robím, možno si stým aj zarobiť.

bohužiaľ v ľudia majú predstavu že keď si za niečo zaplatím tak to bude kvalitné. aj v prípade fotografii. ale nie vždy je to tak. a po fotení zistíte že takú istú fotku vám odoftí aj váš známy na kompakte.

a aby som nebol len off. tak prajem všetkým krásny deň a dobrú chuť k obedu, a veľa krásnych fotografii.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up