Myslím, že mám ku kolesám CB čo napísať .. síce som jazdil predchádzajúcu verziu Iodine (tú prvú) ale...

Začnem nábojmi, tie fungovali u mňa bezproblémov hoci občas sa pri zábere stalo, že orech preskočil. Našťastie k demolácií v ňom nedošlo. Nové CB majú 17 bodov záberu na otáčku orecha a podľa mňa je to dosť mimo a 24 by som považoval za rozumné minimum. Staré mali až 48 bodov záberu.

Výplet fugnoval celý čas bezproblémov. Aj som si zohnal náhradné špice a dva niple ale nikdy nebolo nutné ich meniť. Zohnať ND nie je až taký problém.

Ráfy sú však veľký problém týchto kolies. Len pre informáciu nový ráfik vyjde na 100 €. Nedostatkom je mäkký materiál t.j. zliatina 6061. Na ráfiku sa mi podarilo spraviť tak odhadom 2-3 väčšie preliačiny za sezónu. V porovnaní napr. s Mavicom sú fakt z blata. Ale najhoršie čo sa mi stalo bolo to, že na zadnom kolese sa mi po cca 2 sezónach a možno 6-7 000km potrhali úchyty špíc ktoré sú v zábere pri šľapaní... teda 6 z 12 malo jasné známky natrhnutia a plastizácie materiálu. Takže som musel do nich vraziť 100 €. Nový model ráfu má iné rozmery ale materiál sa nezmenil.
Navyše moje staršie kolesá mali v okolí valčeka na úchyt špíc viac materiálu ako súčasné Iodine.

Teraz mi kolesá stoja v pivnici a jeden ráf je pri roztočení ako "zemiak" a druhý má preliačiny. Takže ja osobne vrelo neodporúčam túto drahú "parádu".

212.jpg

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up