Este nieco na otazku od ekmara, pred dvoma tyzdnami som presiel trasu zo sedla Repy (alebo niekde uvadzane ako sedlo pod Vysokym vrchom) az na zeleznicnu zastavku Ruzin. Avsak, trasu po zelenej TZ by som neriskoval, siel som po nej v zime a bola to dost bieda. Znacka sa miestami stracala alebo chodnik bol bikom neprejazdny, pesi turista popreskakuje nejake tie kmene po vyvratoch.

Co odporucam je nasledujuca trasa. Treba vyrazit po cervenej smerom na Prielohy alebo Janosikovu bastu. Asi po 250 m od razcestnika pod Vysokym vrchom pride krizovatka v tvare X. Na nej treba zabocit ostro do lava (je to cesta bez turistickeho znacenia a je to prva odbocka od razsetnika do lava) a po vrstevnici popod hreben kopca Koprivy (ten je vzdy po lavej ruke). Cesta sa ku konci zvazuje a v miernom klesani vychadza na krizovatku kde si lesaci priblizuju drevo a kde sa napaja na cestu a modru TZ veducu z Galovej na zeleznicnu zastavku Ruzin. Ak chces ist dalej na Galovu, odboc na modru znacku ktora vedie cestou hore kopcom.

Cesta je v perfektnom stave, nijaka tazba, asi v polovici je cez nu padnuty strom ale je pekne prerezany a da sa prejst nijake prenasanie alebo obchadzanie nehrozi.

Na prilozenej mapke je tato trasa vykreslena cervenou farbou. Bohuzial lesna cesta nie je naznacena na mape freemap, ale v skutocnosti tam je.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky od autora

Zobraziť všetky

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up