Na rozdiel od Spiša u nás v Šariši je pomerne málo trás s výhľadmi na širšie okolie. Jednou z mála kde nie je na výhľady núdza je "Šarišská podkova". Dnes som k nej pripojil trasy od ďaľších dvoch bikerov a vytvoril okruh okolo Roháčky. Prvá časť trasy z Prešova po Víťaz je klasický prejazd Šarišskej podkovy.
IMG_0103_web.jpg
Na druhú časť trasy z Víťaza do Kluknavy som bol inšpirovaný jarným prejazdom partie z SCK Ružín a GPS datami od vokalvokal a videom od jaro180 .
IMG_0117_web.jpg
Ďalšiu časť z Kluknavy do Margecian som nechcel ísť po asfalte tak som zariskoval a skúsil to prejsť terénom. Zvážnicou, ktorá podľa mapy LC vedie až na lúky nad Margecanmi. Trocha som sa obával ukončenia zvážnice, keď zo skúsenosti viem, že ak sú málo používané tak sú nezjazdné. Moje tušenie ma nesklamalo a zvážnica sa pred koncom značne zhoršila a musel som pár desiatok metrov tlačiť po žihľave. Napojenie na "vedľajšiu" lesnú cestu smerom na Margecany som našiel až po dlhšom hľadaní. Lúka, na ktorú som nakoniec trafil bola zarastená trávou nad kolená takže aj na nej som musel bike trocha potlačiť. Zjazd po lúkach do Margecian bol Ok. Tesne pred Margecanami som sa napojil na trasu, ktorou išiel na Roháčku minulý týždeň KarolM. Po celkom dobre zjazdných lesných cestách sa dá dostať až na Klenovskú chatu. Pred chatou je ale problém. Tesne vedľa zvážnice, po ktorej sa zjazduje k chate je novo urobená strelnica a na stromoch sú upozornenia o zákaze prejazdu. Ja som aj napriek zákazom pokračoval, našťastie nikto na strelnici nestrieľal. Tým sa komplikuje aj prejazd vrcholom Roháčky. Doporučoval by som odbočiť zo zvážnice na modrú tur. značku a zísť k chate po nej, aj keď neviem ako je teraz zjazdná. Záver do Prešova som zvolil zase po výhľadovo zaujímavej trase cez Rešetku.
IMG_0140_web.jpg
Foto z trasy: http://racho.rajce.net/2015_07_03_Bike_-_Okolo_Rohacky
Trasa pre bláznov a polobláznov - http://www.cykloserver.cz/f/63f7183204/
Trasa pre tých ostatných - http://www.cykloserver.cz/f/93a1183205/
Okruh sa dá samozrejme v Margecanoch modifikovať. Od návratu vlakom, prejazdom okolo Ružína alebo asfaltom.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up