EDIT 5. 8. 2009

Nové legálne lesné cesty pre Garminy!!

Chlapcom z GPSfóra sa podaril husársky kúsok. Dohodli sa s NLC (Národné lesnícke centrum) o možnosti legálneho použitia ich dát. Takže tie lesné cesty, ktoré som vektorizoval niekedy v jeseni minulého roku a aj doplnkovú nadstavbovú vrstvu pre Garmin možno teraz používať legálne. Viac info tu: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,2523.0.html

Suttorad urobil peknú novú inštalačku transparentnej nadstavbovej vrstvy lesných ciest pre Garminy. Dá sa nájsť a stiahnuť tu: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,2523.msg20087.html#msg20087
Je to bod 4: "Lesné cesty pre navigácie Garmin, doplnkova transparentna vrstva. Hlavne cesty su cierne ciarkovane, vedlajsie cesty su cierne bodkovane."

A je tam (na GPSfóre) oveľa viac a nielen pre Garminy, oplatí sa čítať.

Lesné cesty pre OziExplorer sú napr. tu: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,1477.0.html

(editoval laco)




Pôvodný príspevok========================================================

Používatelia mapových GPS prístrojov Garmin určite vedia, že mapa Slovakia Topo 2 je veľmi chudobná na zakreslené lesné cesty. Pokúsil som sa o jej vylepšenie vytvorením dvoch mapových vrstiev (hlavné a vedľajšie lesné cesty), ktoré sa dajú v prístrojoch Garmin zapínať a vypínať. Moja vďaka patrí bogimu a geohladacovi z www.gpsforum.sk.

Ako to celé vzniklo, je zhruba popísané v tejto diskusii: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,1285.0.html

POZOR, JEDNÁ SA IBA O ÚZEMIE MEDZI KOŠICAMI A KROMPACHMI. ZATIAĽ!!

V prílohe sú v jednom archíve dva samoinštalačné balíčky pre inštaláciu do GARMIN MapSource osobitne pre hlavné a vedľajšie lesné cesty (oblasť Košice - Krompachy) ako doplnenie vrstiev mapy Slovakia TOPO 2. Inštaluje sa do C:\Garmin. Vrstvy lesných ciest sa nainštalujú rovnako, ako hociktorá iná komerčná mapa. Z MapSource si vie poslať novú mapovú zostavu do prístroja Garmin hádam jeho každý užívateľ. (Kto nevie, pozrie si návod.)

AKO TO ODINŠTALOVAŤ: Po nainštalovaní z dvoch samoinštalačných balíčkov sa v priečinku C:\Garmin vytvorili podpriečinky FAM_4210 a FAM_4212. V nich sa v každom nachádzajú súbory install.bat a uninstall.bat. Spustením (dvojklik) uninstall.bat sa príslušná vrstva mapy z MapSource odinštaluje. Opätovná inštalácia je potom možná spustením install.bat. Po odinštalovaní jednotlivých vrstiev mapy z MapSource sa priečinky FAM_4210 a FAM_4212 môžu vymazať. Pred inštaláciou nových verzií vrstiev lesných ciest, alebo pri opätovnej inštalácii zo samoinštalačného balíčka je ich vymazanie odporúčané.

Ukážka, ako vyzerajú lesné cesty v "Garmine":

Prvý obrázok je z mapy lesných ciest. Ostatné sú kópie garminovských obrazoviek s rôzne vypnutými a zapnutými lesnými cestami.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up