ja si nekupujem velke monitory kvoli tomu, aby webmastri robili uzucke stranky na stred. treba predsa vyuzit celu plochu monitoru a nie polovicu. zacina mi to pripominat trend s filmom, len otocene o 90 stupnov. pas zlava, pas zprava. ja viem, je do dizajnovo lahsie navrhnutelne (sam robim aj webdizajn) ako full screen, ale z tohto hladiska je to neprakticke.
Nic v zlom, ale ja zas nechcem, aby sa stranka upravovala podla niekoho, kto si kupi novy monitor a nema predstavu o pouzivanych rozliseniach. MTBiker je optimalizovany na rozlisenie sirky 1024 pixelov a to je absolutne spravne. Vela z vas co frflete na pasy po bokoch asi ani len netusi, ze najviac pocitacov na svete (vyse 35%) pracuje prave na tomto rozliseni a len cca 15% pracuje na rozliseni vyssom ako 1280x1024, ze? Inak povedane, rozlisenie v rozmedzi 1024x768 az 1280x1024 pouziva momentalne cca 70% pocitacov na svete, takze nikto rozumny nebude robit web pre tych par ludi, co pouzivaju väcsie rozlisenie. Jedine riesenie, ktore by vyhovovalo vsetkym, by bolo, ak by vedel cervo stranku prerobit na dynamicku zmenu sirky. Vsak sa k tomu asi vyjadri...

Logika clenenia na stlpce sa mi paci, lepsie sa v tom orientuje hlavne co sa tyka clankov (tie boli v minulosti porozhadzovane vo viacerych castiach stranky a nenadväzovali na seba priamo). A aj podla mna je velkost pisma primala. Navrhol by som stlpec kalendara a fotiek zuzit na jeden mesiac a jeden stlpik fotiek (inak v zivote som si tie fotky nepozeral) a usetrene miesto vyuzit pre spominane zväcsenie pisma a aj zväcsenie sirky hlavnych sekcii (prvych dvoch stlpcov) stranky, ktore maju omnoho väcsiu informacnu hodnotu nez treti stlpec s kalendarom a fotkami. A este by bolo celkom good, keby informacia o tom, ze som prihlaseny a ci mam nove sukromne spravy bola priamo integrovana v hornej casti nahladu fora a nie hore v hlavicke stranky, info o prihlaseni/ss a forum proste patria k sebe. Toto sa mi tiez pozdava "rubrika bikeri bude obsahovať bikerov registrovaných vo fóre".

A kedze sa spomina v clanku aj lepsie mapovanie cykloakcii a pod., tak by sa podla mna dost hodilo v kalendari na hlavnej stranke nejak zdoraznit na co sluzi, lebo nie kazdy to vie - vyzera len ako taky prvok na vyplnenie priestoru a niekto vobec nemusi tusit, ze ked klikne na nadpis abo zvyrazneny datum, tak ho to niekam presmeruje. Mozno by bolo lepsie spravit na akcie normalnu linku aby bolo hned jasne, ze na to treba kliknut a este by sa aj usetrilo miesto. Aspon ciastocne by hadam pomohlo premenovanie z Kalendar napr. na Kalendar cykloakcii a celkom by sa mi pacilo, keby sa po kliknuti vypisali defaultne napr. vsetky slovenske maratony pre dany rok zoradene datumovo, aby som to nemusel zakazdym vsetko vyklikavat.

A este pridam zopar celosvetovych statistik, aby bolo vsetkym jasne, ze kazda HTML stranka by mala aktualne fungovat prioritne najlepsie na rozliseni 1024x768 cez Internet Explorer 7 na pocitaci s Windows XP:

pouzivane rozlisenie monitora
a.png

pouzivany browser
b.png

pouzivany operacny system
c.png

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up