zlepsovak, hreben nad Kozlov trailom

Par foto zo vcerajska trasy Vrtuky - Velka luka - modra turisticka - Kozlov trail - Turie - Aanakonda - Zilina.
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=193278

Pocasie vyslo super, vo Vrutkach na stanici cakala namraza, za ATC Turiec aj usek so serioznym ladom na asfalte, ale bezvetrie a slniecko svietilo. Pri ATC Turiec musela ist 1 vrstva dole. Asfalt na Podstranie pohodovy a rychly, dalej luxusny novy hladucky koberec. Stupanie po zltej od spodnej stanice lanovky ma svoje caro, hlavne ked clovek netusi co ho bude cakat. 22z prevodnik bol vykupenim. Slniecko zapekalo, bolo to na kratke rukavy, ale vrchna vrstva sa uz nezmestila do batohov a nechcelo sa nam zbytocne zastavovat. Bez extra nahlenia sa s par navigacnymi a technickymi pauzami to bolo cca 2:10 z vlakovej stanice Vrtutky na Krizavu cez Podstranie .

Modra z Velkej luky silny zazitok, krasne vyhlady, krasna priroda a luxusna bikovacka. Jeden strmy skalnaty usek som potlacil, ale je to pekne jazditelne cele ked sa vie. Listia pozehnane, ale nevadilo, aspon clovek nevidi tie skaly o ktore by si rozbil drzku pri preleteni cez rajdy. Kozlov trail sme si vylepsili o technicky vyslap na hreben (super teren tam je a boli tam aj stopy od bikov) a nasledny freeride spat na trail. Inak povedane sme niekde zabludili a potom sa smykali po ritiach cez strminu okolo nejakych medvedich nor spat na trail (dobry usek pre Mavic tretry). 1. wallride bol mimo prevadzky, nad 2. Juro dlho maturoval ale potom ho dal na 1. krat. Dalej trail super, len odporucam mat na taketo jazdenie funkcnu prednu brzdu.

Pre kratkost jesennych dni zbabelo volime asfalt na Turie. Za obcou stale namraza na trave. Pri lavotocivej zakrute pod Zdobinou zistujem ze aj 22z prevodnik je malo, ked uz ma clovek nalozene. Nevadi, nikto sa nepozera, tak par metrov potlacime. Dalej je to uz fajn. Priroda opat krasna, nizke slnko stale prijemne hreje. Cestou k Anakonde trosku pobudime nech nevyjdeme z cviku, na Anakondu sa spustame za sera. Na vrchu na par miestach lad, ale nizsie v lese uz vsetko suche. Dobry trail, pekne korienky, urcite este niekedy dame. Asfalt z Visnoveho na vlak do Ziliny s dostatocnou rezervou sa meni na tradicne nahanie vlaku za tmy v neznamom prostredi. 2m pred odchodom vybiehame na peron. Relax v natrieskanom vlaku zabezpecila banda ozratych studentov cestujucich "zadarmo" z nasich dani na alko/fet party do BA. Dakujeme!

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up