Posledný sneh k tunelu

Vzhladom na dnesny vetricek sme sa rozhodli ponechat hrebenovku po lukach tak ako je a sli sme do doliny.
Doliny Bystreho potoka pri Svedlari. Dlha a mierna asfaltka, v zavere chata s posedenim. Ako bonus atrakcia v podobe priechodzieho tunela dlheho 2km.
A aby sme sa len tak naverimboha neflakali po asfaltke, tak som v lesnickej mape vynuchal krkolomne dlhy (kilometre!) polovnicky chodnik zacinajuci priamo pri chate, co vyzeralo mimoriadne slubne.
Vysliapali sme teda asfalt, nakukli do tunela a pri chate sa robotnikov spytali na singel. Nic o nom nevedeli, ale Locus ukazoval jasne a 50 metrov od chaty sme ho nasli.
Na pocudovanie cerstvo znaceny troma farebnymi bodkami (modra, cervena), viditelne prechodeny a cely cas +- po vrstevnici. Toto slubovalo nevsedny zazitok. Bohuzial na 100mm HT s tenkymi cestnymi kolesami to nebolo naozaj prave orieskove a vela pasazi som musel prechadzat opatrnejsie ako by bolo nutne. Okrem mnozstva korenov a napadaneho listia su tam volne aj pevne sutre, rockgardeny, prejazdy pomedzi stromy a bohuzial aj niekolko pramenisk, kde som hromadne naberal vodu do tretier. Nepotesili ani krizovania s hlbokymi uvozmi a par padnutych stromov. Tlacenia je relativne sice malo, ale su dost caste, co chodniku ubera na hravosti a plynulosti. Kratsie pasaze v sedle si ale urcite vychutnaju ODHODLANI amenaci na poctivo dvihnutych fulloch s patricnym obutim a rockringom.
Chodnik je povacsine jasne viditelny, s minimalnymi stupaniami. Najme na nejasnych usekoch cez listnaty les, kde sa chodnik stracal po zime pod listim, su znacky kazdych par metrov. Po 4 a pol kilometri sa nam vsak minul cas vycleneny na vyjazd, a tak sme odhadom dalsich 9km !!! chodnika nechali tak a vratili sa po lesnej ceste.

Osobne netusim, kto ho okrem polovnikov pouziva, ale znacenie je cerstve a chodnik ide casto len par metrov od cesty a napriek tomu je prechodeny, na par miestach by som si dovolil tvrdit, ze dokonca prekopany!

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up