Vo štvrtok po robote sa mi podarilo urobiť kratší okruh zo Šiah na Csóványos. Chcel som začať po neznačenom chrbáte na juh od Šiah, ale zastavili ma brány nejakej obory. Pokračoval som teda po modrej (miestami singel) s odbočkou k hradu Drégely, o ktorom som doteraz netušil, ale zastávka potešila, celkom zaujímavé miesto. Ďalej veľmi pekný singel po žltej značke cez Kámor 662m. Z juhu na vrchol iba tlačiteľné, ostatné úseky zjazdné oboma smermi. Stúpanie na Csóvanyos po zelenej, miestami vedľa lesnej cesty alternatívny singel, ale zdá sa, že je to jedna z najpoužívanejších trás, bol teda dosť vychodený a až moc široký. Celé 450m stúpanie sa dá dať v sedle, je tam aj pár oddychových roviniek.
Na vrchol som tradične prišiel pred zotmením. Z Csóvanyosa je na sever viac možností na zostup, zvolil som červený chodník do Királyházy. Prvá polovica je veľmi pekný singel vedený po relatívne úzkom rebre s výhľadmi na východ. Je celkom pestrý, chvíľu slalomuje medzi kameňmi, neskôr stromami, niekde aj koreňovými balíkmi vývratov, kúsok po skalnatej lúke. Celý bol ale vyčistený od padnutých stromov, pri vhodných technických schopnostiach jazdca (nie môj prípad) vôbec netreba zosadať z biku. Spodná časť vedie už po ceste, po ktorej sa dosť ťahá drevo (riziko hlbokého blata za mokra), teraz ale celkom zábavná, priamo v koľajách ostalo mnoho pňov, na ktorý by sa dalo pekne poskákať.
Potom som išiel po žltej do Benecebaráti, zväčša je to lesná cesta, miestami je značka odklonená na súbežný singel, ale ten bol zväčša slabo vyjazdený, každopádne lepšie ako po asfalte.

Mapa: http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/?d=199368#pos=47.99861P18.99514P13
na cykloserveri ale nieje sieť značených chodníkov kompletná, ani moc presná, preto odporúčam naimportovať trasu do http://mtbmap.cz/#zoom=12&lat=47.9596&lon=18.966 (mimo CZ sa tuším trasa uložiť nedá). Túto mapu som mal aj v Locuse a išlo sa podľa nej výborne.

Foto len škaredé z telefóna, foťák som zabudol doma

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Foto na mape

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up