6. Chata pod Chlebom (1423 m n.m.) je najvyššie položená turistická horská chata v Malej Fatre s celoročnou prevádzkou.
Prvé zmienky o Chate pod Chlebom sú známe z obdobia Slovenského štátu. V roku 1945 bola vypálená ustupujúcimi nemeckými vojakmi. Neskôr bola na pôvodných základoch obnovená, ale 12. apríla 1982 opäť vyhorela. Súčasná chata je postavená na mieste hospodárskej budovy bývalej chaty.
Na chate je možnosť ubytovania a stravovania. Z okolia je výborný výhľad. Pre viac informácií môžete navštíviť internetovú stránku www.chatachleb.sk, kde chata okrem všetkých informácií ponúka aj online web kameru so záberom na okolie. Každá izba v chate má svoje meno podľa výhľadu z jej okna: Magura, Chleb, Kriváň. V blízkosti sa nachádzajú viaceré lyžiarske vleky (známy svah Generál).
Prístup:
Z Turčianskej kotliny je prístupná po zelenej značke (cykloturistika) od autokempingu Trusalová alebo po modrej zo Šútova. Asi 30 minút od chaty sú Mojžišove pramene a 1:30 hod. 38 metrov vysoký Šútovský vodopád.Chata je dobre prístupná od vrcholu sedačkovej lanovky od Chaty Vrátna po zelenej turistickej značke. Dá sa k nej dostať po žltej značke od Vrcholu Hromové na hlavnom hrebeni Krivánskej Malej Fatry.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up