Výhľad z tej zvážnice.

Sviatok práce treba osláviť na biku a keďže opakovanie je matka múdrosti, tak som si opäť zaradil do plánu trasy tzv. "Karčiho bájpas".

... a vyšlo to dokopy na 108 km/1885 m. Naposledy som sa po poslednom zostúpení z biku takto cítil po prejdení trasy HARD KELLY´S DUBNICKÉHO MARATÓNU 2003 (jediný, ktorý som v živote absolvoval).

Tentokrát som Karola počúvol a k jeho bájpasu som použil cestu z Hýľova, ktorá je naozaj "vyhliadková". A aby tých výhľadov nebolo málo, tak do Hýľova som sa dostal z doliny Myslavského potoka zvážnicou s tiež veľmi peknými výhľadmi, ktorá v Hýľove vyúsťuje pri najvyššie položenom hýľovskom dome. (... tento cca 2 km úsek okolo Hýľova som musel do záznamu doeditovať, omylom som si vypol zaznamanávanie na Edge 1000)

Na Karolom odporúčanú zvážnicu som sa napojil už kus nad Hýľovom (aspoň 5 rokov som po nej nešiel) a šlapal som strmo do kopca k bájpasu, aby som ním šlapal ešte strmšie pod Tisícovku.

Z Idčianskeho sedla žltou do Sedla pod Suchým vrchom, dole ku Kojšovskému potoku, hore potokom až k odbočke doprava hore, aby som sa nekonečnými kľukatými zvážnicami vlniacimi sa ako had vo výškach od 800 do 950 m, prehupol k Perlovému potoku do Perlovej doliny, kde som si dal krátky oddych u kamaráta Joža R. na chalupe. Spomenul som si, že v tej jeho chalupe bola kedysi krčma. "Krčmu" som však po chvíli opustil, aby som čo najskôr bol na nejakom lepšom pive v Košiciach.

Takže smer Jaklovce, po železničnom moste ponad Ružín do Margecian, Bujanovský tunel, Marica, okolo Ružína k priehradnej hrádzi, po asfalte do Malej Lodiny a odtiaľ už prakticky iba v teréne cez Veľkú Lodinu, Kysak a Družstevnú až do Košíc.

GPX a mapu prikladám. ... a ospravedlňujem sa za veľkú obrázkovú prílohu, ale má to dokopy cca 4 MB (niekto bežne dáva jednu fotku, ktorá má viac).

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up