foto starého stredového zloženia, aby som nebol celkom mimo tému :D

Nechcel si to "zlaty dobry" dat do uvodzoviek?

V mojom prípade zatiaľ bez uvodzoviek
Pred mesiacom sa mi vakel stredu po dvoch rokoch a najazdených (hrubým odhadom) 8000km zväčšil tak, že ma prestalo baviť rapkanie reťaze o prešmykač, teda som sa pustil do výmeny.
Ešte som to nerobil, tak som trochu naštudoval teóriu, ale riešiť sťahovák sa mi nechcelo. Teda som začal misky z vnútra vyrážať šrobovákom a kladivom. Zo začiatku to moc nešlo, už som sa tešil, ako budem do tejto témy dávať foto stredovej trubky, ale po chvíli sa mi podarilo ložisko vymlátiť, miska už išla ľahko. Druhá strana podobne.
Nové zloženie som natlačil lisom, stačilo ho zhodiť z ponku, hľadanie závitovej tyče a vhodných podložiek by trvalo dlhšie.
Celá robota na 20min a nové funguje bez problémov. Tiež som poničil pár sťahovákov na šróbovacích miskách a plastové som vyrezával plátkom pilky, teda press fit hodnotím ako posun k lepšiemu.

Edit: nadšenie z pressfitu ochabuje, 22.8. som zase menil, ložiská išli hladko, ale oska mala výrazný vakel. Výmena v pohode za 15min, lisoval som akurát každú misku zvlášť.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up