Gheto úprava.

Tak môj dávnejší prechod Avid elixir 7SL na Shimano Saint. Pre tých čo budú zvažovať výmenu.

Brzdy brané tu z bazáru. Samozrejme nič nemôže byť kompatibilné, ani uchytenie radenia, ani adaptéry, tak som použil gheto riešenie. A funguje.
Kvôli čomu celý ten cirkus. Nechcel som meniť kotúče za shimano, kvôli ich životnosti. Avid je 200mm a shinamo má 203 mm čiže výmena adaptéra by nič nevyriešila. Možno by prasa malo sadnúť asi necelý 1 mm viac do kotúča, ale už to neriešim, brzdia dobre.
Vzadu mám 180mm kotúč a po výmene adaptéra za shimano všetko v pohode.

Čo sa týka výkonu, otestované v Tatrách a teda poriadne. Podľa tabuliek by mali byť Sainty o cca 45-50% silnejšie ako Avidy 7, to som nemeral ja, to som sa dočítal. Na avidoch došticky boli metaliky na saintoch doštičky asi organika, bez chladiča.
Osobné postrehy. Sú trochu silnejšie, dávkovanie pri veľkom výkone lepšie, ale keď chcem flekovať tak aj tu treba riadne ťahať za páčky. Hlavne pri dlhých zjazdoch sa naplo prejaví ich výhoda, proste ich neunavím a brzdný účinok stále rovnaký. Asi dvakrát som skúšal teplotu prasaťa a úplne v pohode, oproti Avidom menšie než polovičné teploty pocitovo. Však aj vidno z fotiek že Avidy sú proti nim taký drobček.
Tak za mňa spokojnosť, aj napriek problémom pri inštalácii neľutujem. Podotýkam mám od 95-104 kg (podľa sezóny a kondičky) a 29 kolesá.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up