A to som si už povedala, že maratóny nad 80km už nebudem. Tento mi však ešte chýbal do zbierky a tak som využila bezplatné štartovné, ktoré som dostala za výsledok na Obr Drásalovi (177km)
Moje prvé Sudety sú teda za mnou. Ešte dnes to rozdýchavam a zrovnávam si v hlave zážitky Jedna z technicky najťažších tratí akú som kedy absolvovala. Zjazdy boli ťažké, ale to čo ich robilo ešte náročnejšími bola celkové dĺžka preteku v takom členitom teréne. A tak vyhlásená Hviezda po viac ako 6tich hodinách v sedle bola potom už iba čerešnička na torte. Som rada, že som celý maratón zvládla bez pádu a technických problémov. Orientácia zubov profilu trasy ukazuje na čo bol kladený najväčší dôraz staviteľov trate.
Absolvovala som maratón (ako aj všetky ostatné predtým) sólo bez vonkajšej podpory, t.j. vlastné zásoby a dopĺňanie na občerstvovačkách vo vlastnej réžii. Prakticky všetky top bajkerky jazdia už s podporou. Či už s partnerom jazdiacim s nimi, alebo väčšinou pohyblivými stanovišťami na trati takže sa nemusia zdržiavať zastavovaním.
Keďže sa mi nechcelo prezúvať tak som nechala Racing Ralph na oboch kolesách. Vpredu Lite Skin 2,1" a vzadu Snake Skin 2,1". Bolo takmer sucho a tak som dúfala, že mi aj teraz táto nepriestrelná kombinácia bude stačiť. Stačila Full je na tejto trati fakt neoceniteľný a moje kríže mi zaň určite poďakovali. Aj na moju slabšiu výkonnosť stačili prevody 1x12 (prevodník 32z a kazeta 10-50z). Občerstvovačiek bolo na trati neúrekom a tak som vyrazila s jednou 0,6l fľašou. Po sladkých tyčinkách a geloch boli na dobre zásobených občerstvovačkách vítanou zmenou presolené polievky v pohároch (nejaký vývar).
Na štarte tohto prestížneho podujatia sa každoročne objavujú pretekári z mnohých krajín. Tento rok okrem najpočetnejších domácich, odštartovali na najdlhšej trati pretekári/rky Slovenska (8), Poľska (7), Nemecka (6), USA (1) a Nového Zélandu (1). Celkovo 657 bajkerov a bajkeriek iba na najdlhšej trase. Dohromady vraj 1200. Jedine v kategórii žien nad 40 sa na stupne nedostala žiadna z domácich a bolo obsadené pretekárkami z Nemecka, Nového Zélandu a Slovenska.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up