Na začiatku septembra bolo sucho a dobrá predpoveď, chcel som pojazdiť Horhany a Svidovec, ale nikto sa nenašiel, tak som išiel aspoň tutok skraja na dva dni, poriešiť staré resty.
Vo štvrtok večer som došiel na Starinu, prespal na výhliadke, ale skoro vstávať na prvý vlak z Berezného sa mi nechcelo, tak som si naplánoval začať Javorníkom. Pekný kopček, ale cesta bez problémov, tak trochu nuda. Spustil som sa do Čornoholovej, pokračoval z Bukivcova ľavým traverzom Malej holice pod Ljutanskú. Pôvodný plán bol spustiť sa dolinou do Ljuty a na Ljutanskú ísť najpoužívanejšou cestou z dediny, ale pre nedostatok času som s trochou šťastia objavil zberačskú trasu zo západu priamo na vrchol. Spustil som sa do sedla medzi Runou, odbočil vľavo a vytlačil po hnusnej ceste na Runu zo severu. Prespal som v garáži na vrchole. V sobotu som začal zjazdom na Pereluky, chodník na Ostrú horu je po novom prejazdený autami, tak výstup bez problémov. Hrebeňom Ostrej ide veľmi pekný singel, dá sa celý prejsť takmer bez zloženia nohy, tak moc pekné pojazdenie. Drevorubačskými cestami do Nižnej Roztoky, po asfalte dolu za Paškivcov a cez Ščerbovec na Pikuj.
Bukovskú som začal v časovom strese, chcel som ju konečne doraziť celú až do Užockého perevalu, a stihnúť vlak z Volosianky 17:17. Niekde v tretine mi došlo, že nieje šanca, tak som zvolnil. Posledný úsek pred Perevalom som aj tak traverzol po ceste. Asfalt z Užoku do Berezného ma potrápil, už som mal toho dosť a išiel som to asi šiesty krát, tak som sa hrozne nudil, nabudúce budem mať hlavný ciel stihnúť vlak.
Akcia nakoniec celkom úspešná, za sucha sa jazdí veľmi pohodlne a celkom som bol rád, že som nešiel na vyššie (atraktívnejšie) pohoria, lebo v tej hnusnej viditeľnosti by to bola škoda.

viac fotiek s popisom: https://www.zonerama.com/6s8p/Album/2270346
trasa: http://de.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15091036

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up