Ramon1 Ohľadom bežkovania, Toho roku som sa tiež po dlhých (cca 25) rokoch rozhodol, že sa dám opäť na tento šport. Ako chlapec som aktívne bežkoval, behal som ešte za Metropol. Od vtedy však už pretieklo veľa vody a hlavne veľa sa toho zmenilo. Niekedy boli len hladké bežky. Jedny som mal na tréning a jedny na pretek a bolo vybavené. Ako som teraz zistil technológia ale od vtedy dosť pokročila. Máš na výber klasické hladké bežky, bežky na skate, bežky backcountry s kovovou hranou, bežky z vlisovaným mohérovým pásom, bežky zo šupinou atď... Jeden aby bol s toho blbec.

A teraz k veci. Tiež som sa pred kúpou nevedel rozhodnúť aké si mám vybrať rozhodoval som sa medzi hladkými, šupinou a medzi mohérom. Bežky sme však kupovali v partii čo chodíme spolu bajkovať viacerí. Nakoniec to dopadlo takto sebe som kúpil bežky z mohérom Salomon aero 7 skin manželke som kúpil Fischer backcountry zo šupinou. Dvaja si kúpili klasické hladké bežky.

Ešte chcem povedať že okrem mňa v partii nikto predtým na bežkách nestál. A teraz skúseností po pár výletoch. Hladké bežky treba furt mazať je problém sa trafiť buď to prešmykovalo alebo sa lepil na sklznicu sneh takže pre začiatočníka absolutne nevhodné dosť to odrádza. Bežky zo šupinou backcountry sa z počiatku javili ako správna voľba ale keď manželka chytila trocha cvik tak sme prišli na to, že sú veľmi pomalé. Na rovine sa nadrieš a dole kopcom to tiež nie je bohvie čo. Bežky s mohérom sa ukázali ako najuniverzálnejšie majú vynikajúci sklz ( sú rýchle skoro ako klasické hladké bežky) dobre držia v stúpaní a nelepí sa na nich sneh. Dá sa na nich aj veľmi dobre korčuľovať ( po novom skate) Momentálne už jazdíme všetci okrem jedného mohér.

Takže moja rada je ak si ešte bežky nekúpil ber tie čo majú v stúpacej časti zafrézovaný a vlepený mohérový pás. Niečo také:

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up