Inak ked nad tym rozmyslam, uzke asfaltky s dobrym povrchom by urcite potesili kolegov na cestnych bicykloch aj rodinky na vyletnych bajkoch. Zaklad je aby boli uzavrete rampami a aby tam nejazdil kde kto (teda len lesnicke kamiony ). A keby este popri asfaltke vznikali tranzitne traily (t.j. obojsmerne singlace, nie zjazdove trate), bola by to aj vacsia zabava ako lesna cesta. Samozrejme nema sa vyasfaltovat cely les, s mierou.
Keby za tým bola motivácia zlepšovať cyklistickú infraštruktúru, to by bol takmer vysnívaný stav. O "protipožiarnom" účeli si trúfam polemizovať a často je vybudovanie takejto cesty predzvesťou pripravovanej ťažby. Síce nesúhlasím s tým, ako v mnohých pohoriach ťažba prebieha, ale treba pripustiť, že väčšina lesných ciest pôvodne vznikla výlučne z hospodárskeho dôvodu a len v poslednom čase sa dostávajú lesáci pod tlak ze niečo, čo je vlastne ich práca.

V prípade cesty od Zochovej chaty mám trochu obavy, že si tu pár vyvolených chystá prejazd na hotel na Vývrati. Na fotke je výkop k rampe na Hubalovej, predpokladám, že kábel potiahnu až na hotelovú recepciu, uvidíme, čo z toho naozaj bude.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Foto na mape

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up