Je potrebné sa dohodnúť na správnej terminológii. Tiež som zo zvedavosti navštívil (3 x) novovybudovaný singeltrack (pri Jahodnej) a podobne, ako on_michalko ho budem používať skôr výnimočne. Nemyslím si však, že je nejak veľmi technicky náročný. Vadí mi jeho zbytočná samoúčelná kľukatosť (samozrejme, niekto iný to môže považovať za jeho pozitívum). Skôr, ako prirodzený chodník, mi pripomína kľukatú lesnú dráhu.

A teraz by som sa vrátil k tej terminológii. O "chodníku" mám takú predstavu, že vedie z miesta "A" do miesta "B" pokiaľ možno čo najkratšou cestou. O "dráhe" mám takú predstavu, že aj na malej ploche dokáže vytvoriť kľukatú trasu, ktorá je určená skôr na zábavu, ako na bežný presun z miesta "A" do miesta "B".

Takže navrhujem to nazývať "cyklodráha", je to výstižnejšie. Niekto má cyklodráhy rád a niekto sa im vyhýba. Nechajme každému to, čo sa mu páči, nech si každý vyberie, kadiaľ pôjde (... fuj, to už vyzerá skoro filozoficky).

Ja osobne by som preferoval medzi Jahodnou a križovatkou na hlavnej ceste pod Jahodnou iný chodník. (Reakcie, že zober si lopatu, venuj svoj voľný čas a pod. samozrejme očakávam, aj keď teraz, čo som toto napísal možno ani nie.) Ako bod "A" by som zvolil teraz naozaj "Jahodnú" a ako bod "B" miesto pri kríži na spomínanej križovatke. Trasoval by som čo najviac po vrstevnici vľavo od asfaltovej cesty pri smere z Jahodnej. Asi tak, ako to je na obrázku (mapa + profil).

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up