4.kolo Slovenského pohára XCO, UCI C2

XCO Drozdovo 14.5.2017 – popis a video z trate

https://youtu.be/nakQNQk8Ink
Po úspešnom 1. ročníku súťaže horskej cyklistiky v disciplíne XCO na Drozdove tu máme jeho ďalšie pokračovanie. Súťaž organizuje opäť ŠK Topoľčianky v podobnom zložení na rovnakom mieste no s trocha pozmenenou a dúfam, že vylepšenou traťou, ktorá je rozdelená na tri kategórie:

malý okruh ( 800m )
stredný okruh ( 1500m )
veľký okruh ( 3600m )
A práve veľkému okruhu by som chcel venovať nasledujúce riadky.

Centrum diania, ako som už spomínal, bude v športovom areáli Drozdovo so štartom pod zjazdovkou, ako tomu bolo v roku 2015.

Po odštartovaní trať povedie trochu netradične – rovno do technickej pasáže lesných singláčov, takže dobrý štart bude základom úspechu. Následne sa pretekári na okamih opäť objavia v blízkosti štartu a cieľa, a začína prvé vážnejšie stúpanie. Po ňom nasleduje opäť kvalitná spleť cestičiek namotaných pomedzi stromy, ktorá preverí techniku jazdcov. Po výjazde z lesa sa dostávame na lúku, ktorá pretekárov výživným výšľapom vyvedie opäť medzi stromy až na vrchol trate. Tu je zmena oproti minulému ročníku. Trať nepokračuje ďalej lesom po hrebeni, ale z vrcholu popri zjazdovke pomedzi stromy nadol. Tu máme tohtoročný „Strmhlav“, ktorý preverí Vaše down hillové schopnosti. Samozrejme nie je jediný, ale z môjho pohľadu najlepší. Po ňom ešte technika v lese a šup cez lúku popri Depe rýchlym zjazdom dole. Opäť les a konečne nejaký ten brod. Nebuďte však smutní, nebude jediný. A je dôvod na radosť, lebo pred cieľom na Vás čakajú ešte nejaké krátke, ale za to strmé výšľapy.

Takto nejako by som veľmi stručne zhrnul charakter našej trate: „Strmá, kľukatá a rýchla“.

Ak ste ochutnali jej panenskú podobu v roku 2015 a ľúbila sa Vám, tak určite neoľutujete. Je ešte technickejšia a rôznorodejšia. Jednoducho lepšia.

V cieli bude na Vás okrem cien čakať občerstvenie a umyvárka bicyklov.

Verím, že si u nás každý nájde to svoje a prežijeme spoločne skvelý športový deň v prekrásnom horskom prostredí.

ŠK Topoľčianky sa teší na Vašu účasť!

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky od autora

Zobraziť všetky

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up